Američania sú unavení z neoliberálnych pokrytcov, ktorí riadia ich krajinu (Tara Reade)
18 | 09 | 2021 I Lukáš Leca

Klesajúce hodnotenia Joea Bidena a potenciálne odvolanie Gavina Newsoma sú prvými salvami, ktoré vystrelili voliči, ktorí sú chorí a unavení z toho, že s nimi elita zaobchádza ako s malými neposlušnými batoľatami, píše vo svojom komentári Tara Reade.


"Budem používať svoju moc ako prezident, aby som ich dostal z cesty," vyhlásil Joe Biden.

Následná otázka z tlače by mala znieť: „Ospravedlňte ma, ale ako "ich" odstránite z cesty? Táto fráza, ktorú americký prezident čoraz autoritatívnejšie vyslovuje, dokonale vystihuje prístup súčasnej administratívy. Neoliberálna mocenská elita sa považuje za strážcov mravu.

Čerešničkou na torte bolo pokračovanie. "Naša trpezlivosť sa kráti." Voličov berú akoby boli neposlušné dieťa, ktoré potrebuje disciplínu.

Toľko k právam štátu, k ústave a všetkým tým veciam. Myslím, že stará rétorika „nechajme jednotu a zachráňme dušu národa“ hovorí za všetko. Teraz sa už nikdy nemusím čudovať tomu, čo bolo povedané o vystúpení o Joea Bidena. Vyššie uvedená fráza slúži ako východisko pre to, ako je potrebné zvládnuť každú kontroverznú situáciu.

Koľkí po návšteve svätého otca skončia v nemocnici? A koľkí na druhom svete? Toto sme chceli? (VIDEO)
Pápež František je dnes v Prešove a Košiciach, kde ho privítajú tisíce ľudí. Všetci sa tešili, že sa na akciu dostali. Radosť však čoskoro môžu vystriedať veľké problémy. Kto pozeral zábery z akcie v Prešove, nemohol si nevšimnúť niekoľko... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik


Chcela by som jednej namyslenej osobe, ktorá sa snaží vyznieť, ako by mala všetku moc pripomenúť, že ​​ľudia majú názory a emócie. Nie sme iba objekty, ktoré treba vyhladiť. Myslím si však, že v roku 2022 bude odkaz politikom kandidujúcim na demokratickej listine skutočne jasný, píše ďalej vo svojom komentári Tara Reade.

Nabudúce, keď Biden začne lyricky rozprávať o zlých autoritatívnych vodcoch na celom svete, si môžeme zopakovať jeho odpoveď niekoľkým americkým guvernérom, o ktorých si myslí, že blokovali jeho pokrok.

Toto je tiež slogan pre neoliberálov, ktorí sa pokúšajú presadiť svoju morálku správami prostredníctvom médií. Amerika je vo fáze „násilnického národa“ a obmedzuje kolektívny dialóg na podporu hrozieb v uličkách vedúcich predstaviteľov. Nie je to ani zjednocujúce, ani uzdravujúce.

Liberáli, zenbudhisti a ateisti, SEM! Pápež prišiel
Na stretnutie s pápežom pozvala prezidentka osoby verejného života, ktoré by za starých dobrých čias nemohli ísť na oči žiadnemu slušnému človeku. Nieto ešte pápežovi. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Petra Demková


Niektorí ďalší "strážcovia mravu" boli zbavení svojich funkcií. Organizácia Time's Up rezignovala na škandál. Hilary Rosen a takmer celá jej rada odišli, nie s ospravedlnením, ale sľubom, že „je viac práce, ktorú treba urobiť“. Ľudia by sa mohli zamračiť vzhľadom na škody, ktoré spôsobili pozostalým. Korupcia je ohromujúca. Nedostatočné sebavedomie je typické pre elitných demokratov.

Závoj sa prehlbuje. Teda aspoň pokiaľ ide o zapletenie Demokratickej strany do médií a hnutí za ľudské práva.

Na nedávnej šou Katie Halper, Nora Eisenberg, PhD. (Katiina matka, prozaička a novinárka) diskutovala o Time's Up a o tom, ako sú ženy, ktoré nahrádzajú vedenie, rovnako integrované s firemnými záujmami ako ich predchodcovia.



V roku 1993 som bol nútená opustiť svoju pozíciu v kancelárii Joe Bidena, pretože som naňho podala sťažnosť na sexuálne obťažovanie. Následne som opustila Washington, DC, inak by som si znova nenašla prácu, pokračuje vo svojom komentári Tara Reade.

Ľudia v Kalifornii majú dosť miestnych volených predstaviteľov. Kalifornia, ktorá je piatou najväčšou ekonomikou na svete, vyvolala potencionálnym odvolaním guvernéra Gavina Newsoma pozornosť ľudí na celom svete.

Niektoré prieskumy verejnej mienky ukazujú, že bude v bezpečí, iné nie. Rose McGowan mal dokonca s manželkou Gavina Newsoma diskusiu na Twitteri.



Gavin je teraz pod paľbou kritiky. Zo začiatku nariadil masky a lockdown a potom usporiadal večeru s elitnými nezamaskovanými priateľmi v luxusnej reštaurácii. Medzitým ľudia v celom štáte prichádzali o strechu nad hlavou.

Zákonodarcovia, pokračujú v: „robte to, čo hovorím, nie to, čo robím“. Bez ohľadu na politickú ideológiu sa ľudia v Amerike cítia napäto v každej oblasti svojho života. Pokrytectvo politikov sa nestretáva s rovnakou mentalitou ako predtým.

Výsledky odvolacieho konania guvernéra Kalifornie pocítia nespokojnosť voličov v celej krajine.

Prichádza katastrofa, a nie z viny San Andreas, ale skôr z únavy voličov nešikovným a skorumpovaným vedením celého národa. Keďže politici starej gardy padajú a zlyhávajú, brány sa otvárajú dokorán, dodáva na záver Tara Reade.

Pohodlná kríza? Poľsko "zachraňuje" celý slobodný svet potláčaním demokracie (Tarik Cyril Amar)
Názor Tarika Cyrila Amara (Russia Today) Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Diana Zaťková