Koľkí po návšteve svätého otca skončia v nemocnici? A koľkí na druhom svete? Toto sme chceli? (VIDEO)
14 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Pápež František je dnes v Prešove a Košiciach, kde ho privítajú tisíce ľudí. Všetci sa tešili, že sa na akciu dostali. Radosť však čoskoro môžu vystriedať veľké problémy. Kto pozeral zábery z akcie v Prešove, nemohol si nevšimnúť niekoľko znepokojujúcich vecí. Veľké problémy na seba zrejme nenechajú dlho čakať.


Na stretnutie s pápežom Františkom mohli u nás pôvodne ísť iba zaočkovaní. Neskôr síce aj nezaočkovaní, ale s testom. Do metropoly Šariša sa teda zišli tisíce veriacich, ktorí museli dodržať prísne bezpečnostné opatrenia. Museli, lenže ako je vidieť vo videu na YouTube, nedodržali. A navyše neboli až také prísne ako sa požadujú napríklad pri návštevách gastro prevádzok, pohostinstiev, kaviarní či iných podujatí.
Kam sa podel zdravý rozum? Ľudia bez rúšok aj rozostupov. Na pápežovi to nevadí?

Svätý Otec František dnes navštívil Prešov, kde bol hlavným celebrantom Božskej liturgie svätého Jána Zlatoústeho a zároveň ohlásil homíliu na priestranstve pred mestskou športovou halou na ulici Jána Pavla II. Dnes sa okrem iného slávi sviatok Povýšenia úctyhodného a životodarného Kríža nad celým svetom. Ale poďme pekne po poriadku. Všetci návštevníci prešovskej akcie museli mať na tvári rúška. Všetci ich ale podľa videa na YouTube na tvári určite nemali. To je ale len prvý z problémov, ktoré celá veľkolepá akcia za niekoľko miliónov so sebou priniesla, a ktorý môže zafarbiť Slovensko opäť čiernou farbou.



Tým ďalším bolo to, že na veľkom voľnom priestore bola hlava na hlave a rozostup medzi veriacimi, hoci aj len zopár desiatok centimetrov, absolútne žiadny. A čo je najhoršie, kým nezaočkovaní ľudia museli mať pri vstupe do areálu negatívne testy, tí zaočkovaní ich mať nemuseli. A pritom je všeobecne známe, že aj oni sú roznášačmi nebezpečného vírusu rovnako ako tí, ktorí sa stali občanmi „druhej kategórie“. Takže ľudkovia vedzte, aj vďaka nim, ale aj tým, ktorí odignorovali rúška na tvári, sa vaše cesty môžu opäť stretnúť.

A to v nemocnici. Horšie však je, že tam môžete poslať aj tých, ktorí na veľkolepej akcii vôbec neboli, ale iba prišli s vami do styku. Smutné, nie? A to ešte nie je všetkému koniec. Na pápeža Františka dnes ešte čaká podobne hromadná návšteva Košíc a zajtra mega akcia v Šaštíne. Čo myslíte, koľko ľudí celkovo pošle návšteva svätého otca do nemocnice, a koľko na druhý svet? A to aj takých, ktorí na nej vôbec neboli... A opäť – smutné, nie? Toto sme naozaj chceli?

Murín žasne: Papaláši pri pápežovi BEZ rúšok a naše deti dlhé hodiny v triedach nezmyselne zarúškované
Svet je počas COVID-19 plný paradoxov. Najviac je to vidieť v týchto dňoch týždňoch, kde sa posudzujú rozličné situácie diametrálne ináč. Niekde už začali žiť takmer ako predtým, inde to majú dovolené iba „vyvolení“. Tak, ako u... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik