Hrôza: V Žiline sa zrútil štvorposchodový starší dom, ktorý práve rekonštruovali
17 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Od obrovskej tragédie nebolo ďaleko. V Žiline sa v noci zrútil štvorposchodový dom, ktorý jeho majiteľ práve rekonštruoval. Incident sa našťastie zaobišiel bez zranení aj obetí na životoch.


Zvykne sa hovoriť, že nešťastie nechodí po horách ale po ľuďoch. A k jednému veľkému nešťastiu takmer prišlo v noci v Žiline. Ako informuje portál tvnoviny.sk, zrútil sa tam rekonštruovaný štvorposchodový dom, z ktorého zostali len ruiny.
Z domu zostala len malá časť a ozývalo sa z nej pukanie

Štvorposchodový starší dom v žilinskej mestskej časti Trnové jeho majiteľ práve rekonštruoval. V noci sa však znenazdajky zrútil. Na mieste z neho zostali len ruiny. K veľkému nešťastiu ale nebolo ďaleko, pretože pár hodín pred zrútením sa v dome pohybovalo pomerne veľa ľudí, ktorí ho vo veľkom prerábali. Aj preto záchranári prehľadávali jeho trosky či v nich nenájdu nejakého človeka. Ich obavy sa našťastie nepotvrdili. Po zrútení domu zostala len kopa prachu, vypnutá elektrina a preľaknutí obyvatelia.

Keď po vyše hodine klesol prach k zemi bolo jasné, že z domu neostalo skoro nič. Našťastie, pod ruinami skončili iba dva neďaleko stojace bagre. Stáť zostala iba malá časť domu, ktorá však bola veľmi naklonená a navyše sa z nej ozývalo pukanie. Ulicu preto pre istotu uzavreli a odpojili od prúdu, aby trosky mohli prehľadať záchranárske psy.

Tragédia v Chorvátsku: Jedenásťročný český chlapec sa zrútil z hradieb
Miestna polícia na ostrove Krk dnes oznámila, že na chorvátskom ostrove si jedenásťročný chlapec z Českej republiky spôsobil pádom z hradieb vážne zranenia. Tým následne podľahol, informuje portál topky.sk. Čítať ďalej
07 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Majiteľ zvažoval dom zbúrať, statik rekonštrukciu povolil

„Po príchode na miesto udalosti sme zistili, že z rodinného domu ostali len trosky a bolo nutné preveriť, či sa v nich nenachádzajú zavalené osoby. Rozvaliny sme prehľadávali pomocou termokamery a na miesto udalosti boli privolaní aj psovodi Horskej záchrannej služby, Policajný zbor a Záchranná zdravotná služba. V sutinách sa, našťastie, nenachádzali žiadne osoby,“ doplnili hasiči.

Podľa obyvateľov mestskej časti dom len pred pár týždňami kúpil nový majiteľ , ktorý začal s jeho veľkou rekonštrukciou. Podľa informácií TV Markíza majiteľ zvažoval aj zbúranie domu, no statik mu rekonštrukciu povolil. Robotníci vytiahli v skorých ranných hodinách z trosiek iba poškodené bagre a postupne budú ruiny zvaleného domu odvážať.

https://www.hlavnydennik.sk/2021/08/17/tragedia-v-letnom-detskom-tabore-jedno-dieta-%e2%80%a07-zomrelo-viacere-su-zranene/