Ruské zvyky a tradície sú pre Putina nezlučiteľné s primitívnymi spôsobmi práva šaría a moslimov, tvrdí Harabin
16 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Európska únia sa opäť zaľudňuje. Nie však vlastnou populáciou, ale prisťahovalcami z tretích krajín. Najmä tých zo stredného východu a Afriky. A keďže niektoré krajiny ich už nezvládajú, EÚ ich chce prerozdeľovať. A tu je problém, pretože aj Slovensko také niečo odmieta.


Proti presunu prisťahovalcov, alebo utečencov(?), sú prakticky všetky štáty V4. Proti prijímaniu utečencov je aj obrovské Rusko. Exminister vnútra a spravodlivosti, ale aj exšéf Najvyššieho súdu Štefan Harabin v statuse prináša názor prezidenta Ruska Vladimíra Putina. Ten má na prisťahovalcov jasný názor, ktorý mal vysloviť v jednom zo svojich prejavov.
Rusko nebude tolerovať neúctu k svojej ruskej kultúre

Podľa Harabina bol Putinov prejav k utečencom najkratšou rečou akú kedy mal. „Putin ako ruský prezident prehovoril v Dume (ruský parlament) a predniesol prejav o napätí v Rusku s menšinami: „V Rusku žite ako Rusi. Akákoľvek menšina, odkiaľkoľvek, pokiaľ chce v Rusku žiť, pracovať a jesť, by mala hovoriť rusky a mala by rešpektovať všetky ruské zákony. Pokiaľ dávajú prednosť právu šaría a chcú žiť život moslimov, potom im jasne odporúčame, aby išli žiť na miesta, kde je to štátny zákon,“ povedal v prejave podľa Harabina ruský prezident, podľa ktorého Rusko nepotrebuje moslimské menšiny.

„Menšiny potrebujú Rusko a my im nebudeme udeľovať zvláštne výsady ani sa nebudeme snažiť zmeniť naše zákony tak, aby vyhovovali ich prianiam, bez ohľadu na to, ako nahlas kričia „diskriminácia“! Nebudeme tolerovať neúctu k našej ruskej kultúre,“ povedal ďalej Vladimír Putin, podľa ktorého by sa mali lepšie poučiť zo samovrážd takzvaných demokracií - Ameriky, Anglicka, Francúzska, Nemecka a Holandska.



„Pokiaľ máme prežiť ako národ, Moslimovia tieto štáty ovládajú, ale nebudú ovládať Rusko! Naše ruské zvyky a tradície nie sú zlučiteľné s nedostatkom kultúry alebo primitívnymi spôsobmi práva šaría a moslimov. Keď tento čestný legislatívny orgán uvažuje o vytvorení nových zákonov, mal by mať prv na mysli ruský národný záujem, s poznaním, že moslimské menšiny nie sú ruské,“ uviedol na záver ruský prezident Vladimír Putin, ktorý si za svoj prejav vyslúžil dlhotrvajúci potlesk ruských poslancov.

Čaputová pre Le Monde: Migrácia je problém celej EÚ, podieľať sa musia aj tí, ku ktorým utečenci nesmerujú
Prezidentka Zuzana Čaputová v rozhovore pre Le Monde: „Otázka migrácie je problém celej Únie a na riešení sa musia podieľať aj tí, ku ktorým utečenci nesmerujú.“ O rozdieloch medzi členmi V4 Čaputová povedala, že sa zoskupenie musí vrátiť k... Čítať ďalej
27 | 07 | 2019 | Roman Suchý