Sektory v Šaštíne sa zapĺňajú, súčasťou je aj sprievodný program
15 | 09 | 2021 I TASR

 Sektory v Šaštíne, kde sa v stredu uskutoční svätá omša za účasti pápeža Františka, sa postupne zapĺňajú. Na mieste sú už desaťtisíce veriacich, ktorí očakávajú príchod Svätého Otca.


Návštevníci prišli do Šaštína z celého Slovenska. Viacerí pre TASR potvrdili, že na miesto prišli už v nočných, respektíve veľmi skorých ranných hodinách. Zhodujú sa na tom, že sa na podujatie, ktorého súčasťou bude aj pápež František, tešia.

Na podujatie sa podľa organizátorov zaregistrovalo približne 45.000 účastníkov, z toho 437 hendikepovaných, 5981 detí a 2629 cudzincov. S organizáciou pomáha 1432 dobrovoľníkov, organizátorov a dodávateľov je 464. Na podujatie v Šaštíne sa zároveň registrovalo 757 kňazov.

Pred samotným začiatkom svätej omše, ktorá je naplánovaná na 10.00 h, bol od skorých ranných hodín pripravený aj sprievodný program. Jeho súčasťou bola napríklad modlitba posvätného ruženca, chvály, loretánske litánie. Po skončení svätej omše okolo 12.00 h sa má uskutočniť kultúrno-duchovný program v podaní rodiny Kandráčovov.

Katolíci v SR slávia sviatok Sedembolestnej Panny Márie
Katolíci na celom Slovensku slávia v stredu sviatok Sedembolestnej Panny Márie - patrónky Slovenska. Tento deň je v SR aj dňom pracovného pokoja. Čítať ďalej
15 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR