Neobjektívny prístup Bruselu k parlamentným voľbám v Ruskej federácii (Miroslav Radačovský)
15 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič

Komentár europoslanca Miroslava Radačovského (Facebook)


Na pozvanie Občianskej komory Ruskej federácie ako poslanec Európskeho parlamentu zúčastním sa v dňoch 14.-15. septembra v Moskve konferencie „Úloha občianskej spoločnosti pri zabezpečovaní demokratických štandardov organizácie a priebehu volieb“. Pozvánku na toto stretnutie pripájam.


V dňoch 17.-19. septembra zúčastním sa ako pozorovateľ parlamentných volieb, spolu aj s inými pozorovateľmi mimo EÚ v Moskve a v meste Ufa.


V stredu dňa 15.09.2021 sa uskutoční v Štrasburgu hlasovanie o schválení alebo neschválení správy poslanca Kubiliusa z Výboru EP pre zahraničné veci (AFET) ohľadom volieb v Ruskej federácii, ktorej podstatné časti si dovolím citovať:


Existujú oprávnené pochybnosti o tom, že nadchádzajúce parlamentné voľby v Ruskej federácii budú slobodné a spravodlivé.“ Ďalej sa v tejto správe konštatuje: „EÚ musí byť pripravená neuznať ruský parlament a zvážiť pozastavenie členstva Ruska v medzinárodných organizáciách.“ Ďalej sa uvádza: „Členské štáty by mali prijať všetky možné opatrenia, aby zabránili svojim občanom pôsobiť ako medzinárodní pozorovatelia počas parlamentných volieb v Rusku.“


Kremeľ informoval o Asadovej návšteve v Moskve; Putin ho prijal už v pondelok
Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok večer v Kremli prijal sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Uviedla to v utorok agentúra Interfax s tým, že informácia o stretnutí sa na webe Kremľa objavila až v utorok ráno. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR

Brusel už dopredu rozhodol, ako dopadnú voľby

Jednoducho povedané, Brusel už dopredu rozhodol, že voľby v Ruskej federácii budú neslobodné a nedemokratické a preto je potrebné zabrániť tomu, aby sa ich mohli zúčastniť zahraniční pozorovatelia. Dá sa predpokladať, že táto správa bude EP schválená. Ja budem hlasovať na diaľku.


Toto je, podľa môjho názoru, vrchol neobjektivity a preto sa týchto volieb zúčastním. Keby však v zmysle odporúčania Bruselu sa niekto snažil zabrániť mi v účasti na týchto voľbách, čo však nepredpokladám, do Moskvy pre istotu odlietam z územia Poľska a tento status zverejňujem v čase, keď už sedím v lietadle.


Po uskutočnení volieb a pobyte v Rusku Vás budem objektívne informovať. Do Ruska odchádzam nie ako zástanca Kremľa, avšak ani nie ako zástanca Bruselu. Odchádzam preto, aby som objektívne posúdil, ako voľby v Ruskej federácii budú prebiehať.


Izrael to bude mať so Sýriou ťažké, jeho rakety neprekonajú BUK -M2 (VIDEO)
Až teraz vyšlo najavo, že nedávny raketový útok Izraela na Sýriu zlyhal na plnej čiare. Vypáleným raketám sa do cesty postavil najnovší ruský protiraketový systém Buk-M2. Vytvoril stenu, ktorú útočník neprekonal. Ani jedna vystrelená raketa... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Ivan Brožík