"Nemôžeme ich používať, sú určené na vyšetrenie z nosohltanu," sťažujú sa niektorí rodičia
15 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Veronika pracuje ako ošetrovateľka v nitrianskom domove dôchodcov a má aj zdravotnícke vzdelanie. Tým, čo dostala v škole, tvrdí, žeby sa deti doma testovať nemali. Informuje TV Noviny.sk. Podľa nej ide o testy, ktoré sú určené na ster z nosohltanu.


"Najskôr samotesty v školách chýbali a teraz je zdá sa problém pri ich používaní," informuje portál TV Noviny.sk.

V reportáži diváčka tvrdí, že na domov dostali zo školy testy, ktoré sú určené na klasické antigénne testovanie. Testy dostali na základe zoznamu, oproti podpisu a vzali si ich domov. "Testovanie z nosohltanu nezvládnu všetci rodičia," povedala v reportáži Veronika, diváčka so zdravotným vzdelaním. A tvrdí, že rodič nedopatrením môže ublížiť svojmu dieťaťu.

Školy, ako to vyplýva z reportáže, dostávajú testovacie sady. K nim posiela ministerstvo extra balenie kratších tyčiniek určených pre deti. Tie následne otvárajú učitelia, ktorí ich prebaľujú a rozdeľujú. Z reportáže vyplýva, že to trvá aj hodiny. Vykonávajú to manuálne. Veronika, diváčka, ktorá testy prevzala tvrdí, že všetci, ktorí si sadu v rovnakom čase ako ona prebrali, extra tyčinky nedostali.

Ministerstvo tvrdí, že sady sú kompletné, certifikované, prelepené ochrannou pečaťou, čiže na ministerstve, alebo na školských úradoch ich nemôžu rozlepiť, ani roztvoriť, preto sa to otvára až pred samotným rodičom. Podľa rezortu školstva je všetko vysvetlené v preberacom protokole, ktorý rodičia v škole podpisujú. Je v ňom aj informácia, že klasické tyčinky sa používať pri dieťati nemajú. Testy by podľa rezortu školstva mala kontrolovať škola podľa preberacieho protokolu, či majú všetko, čo by mali mať. Testovanie klasickými antigénovými testami neodporúčajú.

Mesík: Proti Ivermectinu sa viedla štvavá kampaň aj z firmy, ktorá ho uviedla na trh!
Tak, a je to vonku. Ivermectin, liek proti COVID-19 v jeho počiatočnej fáze, musel byť zlý iba preto, že sa to niekomu nehodilo do kariet. A naše čivavy to zobrali s plnou vážnosťou a hrýzli proti nemu ako dobermani. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik