Zdravotníci v Prešove riešili prevažne kolapsy a dehydratáciu
14 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Zdravotníci riešili počas utorkového stretnutia s pápežom Františkom v Prešove prevažne kolapsy. Podľa hlavnej operátorky operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Ľuboslavy Pekárovej zdravotné zabezpečenie prebehlo bez problémov.


"Doteraz sme ošetrili približne sedem pacientov. Zvyčajne to boli kolapsy, hypotenzie a dehydratácia. Do zdravotníckeho zariadenia sme nesmerovali žiadneho pacienta, to znamená, že všetko bolo vyriešené na mieste," povedala pre TASR Pekárová.

Návštevníkom svätej omše v Šaštíne, ktorú tam v stredu (15. 9.) bude celebrovať pápež František, odporúča, aby dodržiavali pitný režim a v prípade, že užívajú lieky, aby ich nezabudli užiť.

"Je potrebné sa zabezpečiť určite v rámci obuvi, pokrývky hlavy, a ak by predsa potrebovali riešiť zdravotný stav, tak kontaktovať na mieste Slovenský červený kríž alebo záchrannú zdravotnú službu, ktorá zabezpečuje zdravotnú starostlivosť," dodala Pekárová.

Gustáv Murín: Očkovanie nepomáha
Vakcíny proti koronavírusu sa vôbec neukázali ako účinné. Podľa vyjadrení mnohých „odborníkov“ mali poraziť vírus a mali pre ľudí znamenať slobodu. Nestalo sa však ani jedno, ani druhé. Ba práve naopak, máme tu iné mutácie, ktoré napádajú aj... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik