Svätý Otec František prišiel na Luník IX
14 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Pápež František prišiel v utorok popoludní na košické sídlisko Luník IX, kde sa stretáva s rómskou komunitou. Na podujatie podľa organizátorov prišlo viac ako 2000 ľudí. Svätý Otec sa následne presunie na štadión Lokomotíva, kde je na programe stretnutie s mladými.


Stretnutie s rómskou komunitou sa koná na priestranstve pred saleziánskym komunitným centrom. Saleziáni odovzdali pápežovi dva obrazy rómskych blahoslavených - Emílie a Zefirína - a zmenšeninu plastiky Krista Zmŕtvychvstalého, ktorej originál sa nachádza v kostole na Luníku.

Podujatie sa koná za prísnych bezpečnostných opatrení. V rámci príprav návštevy pápeža opravili napríklad prístupovú cestu na sídlisko, realizovali upratovacie práce vrátane výzdoby a na jednej z bytoviek pribudla murálna maľba, ktorá znázorňuje kvety vyrastajúce z puklín budovy. Vyjadrovať má krásu a húževnatosť, ktorá je schopná presadiť sa i v neľahkých podmienkach. Dielo reaguje na myšlienky pápeža Františka.

Súčasťou návštevy Svätého Otca na Luníku IX je aj sprievodný program so svedectvami a kultúrno-duchovnými vystúpeniami. Pápež sa spolu s delegáciou previezol aj po Hlavnej ulici, kde z auta pozdravil stovky ľudí, ktorí v centre mesta sledujú jeho návštevu prostredníctvom veľkoplošnej obrazovky.

Ministerstvo zdravotníctva za takéto reklamy nič nezaplatí, aj keď by malo! (VIDEO)
"Ministerstvo zdravotníctva za takéto reklamy nič nezaplatí, aj keď by malo," odznie vo videu, ktoré sa šíri internetom. Zaočkujte sa, ale nie vakcínou. Existujú aj iné veci, ktoré pred vírusom chránia. Voľná ruka pri rozhodovaní o svojom zdraví... Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová