Ruský prezident Putin je v izolácii, rozhodol sa tak sám
14 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

14. septembra ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že odchádza do izolácie v súvislosti s identifikovanými prípadmi koronavírusu v jeho okolí.


„Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin mal telefonický rozhovor s prezidentom Tadžickej republiky Emomali Rahmonovou. Vladimir Putin uviedol, že v súvislosti s identifikovanými prípadmi koronavírusového ochorenia v jeho okolí bude v izolačnom režime, ”uvádza sa vo vyhlásení tlačovej služby v Kremli." Citoval ju portál iz.ru.
Iba v režime on-line

Na plánovaných zasadnutiach zasadnutia Rady kolektívnej bezpečnosti CSTO a zasadnutia Rady hláv štátov Šanghajskej organizácie pre spoluprácu (SCO) sa Putin zúčastní režimu videokonferencie.

Na stretnutí s paralympionikmi Vladimir Putin povedal, že v jeho kruhu sa vyvinula ťažká situácia s koronavírusom.

Tlačový tajomník ruského vodcu Dmitrija Peskova zároveň objasnil, že v programe ruského prezidenta v súvislosti s koronavírusom zatiaľ neboli vykonané žiadne zmeny.
Pracuje ďalej

Peskov predtým, 31. augusta, uviedol, že očkovanie proti COVID-19 má pozitívny účinok, prezident Ruska aktívne pracuje. Peskov tiež poznamenal, že zdravotný stav prezidenta je neverejnou informáciou .

(Medzititulky red. HD.)

Kremeľ informoval o Asadovej návšteve v Moskve; Putin ho prijal už v pondelok
Ruský prezident Vladimir Putin v pondelok večer v Kremli prijal sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Uviedla to v utorok agentúra Interfax s tým, že informácia o stretnutí sa na webe Kremľa objavila až v utorok ráno. Čítať ďalej
14 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR