Prešľap prezidentkiných dcér pri stretnutí s pápežom. TOTO si na seba teda dať nemuseli
14 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Stretnúť sa s hlavou katolíckej cirkvi je pre každého veriaceho veľkou udalosťou. Tí, ktorí sa s ním stretnú oficiálne by však mali dodržiavať istý protokol, ktorý určuje čo a ako. Porušiť ho znamená dopustiť sa poriadneho faux post. Je preto nepochopiteľné, že to urobili dcéry našej hlavy štátu.


To, s akou garderóbou sa počas stretnutia s pápežom Františkom prezentovali prezidentkine dcéry Lea a Ema rozhodne nepatrilo medzi správy bontón. Ako píše portál 1.pluska.sk, pre prezidentku Zuzanu Čaputovú a jej deti šil módny návrhár Boris Hanečka celkovo pätoro šiat. A ako to teda dopadlo?
Oblečenie museli odobriť až v samotnom Vatikáne

Zuzana Čaputová si obliekla ako prvé zelené šaty, s ktorými sa prezentovala pri pápežovom prílete v nedeľu popoludní. Tmavomodré si obliekla na audiencii v prezidentskom paláci v pondelok a posledné, tiež tmavé, má prezidentka naplánované obliecť si na stredu do Šaštína. A čo jej dcéry Lea a Em? Obe prekvapili tým, že si na privítanie hlavy cirkvi obliekli nohavicové kostýmy. „Sú to kostýmy, takže je to odkaz aj na niečo konzervatívne, ale majú výtvarne spravené rukávy. Nohavice sú klasicky na puky a sako má akcent na rukáv a rameno,“ vysvetlil prezidentkin dvorný návrhár.

Obidve prezidentkine dcéry (vľavo) si na stretnutie s pápežom obliekli nohavicové kostýmy. Zdroj: FB / Zuzana Čaputová


 

Lea Čaputová sa ukázala v jasne modrom kostýme, Emma v čiernom. „Obe majú k tomu svetlé, maslové blúzky,“ upresnil Hanečka. A tu je ďalší zádrhel, pretože je známe, že biela farba nie je na stretnutie s pápežom povolená. „Tu sa to nevzťahuje. Nie je úplne zakázaná, ale nemôže byť celý odev v bielej farbe,“ bránil prezidentkine dcéry Hanečka. Kvôli voľbe takéhoto outfitu vraj musela Kancelária prezidentky kontaktovať Vatikán. „Konzultovali sme, či to môže byť a oni povedali, že môže, prezradil návrhár. Protokolista teda odev oboch prezidentkiných dcér napokon odobril.

Blaha: Jediné, čo dokázala prezidentka pápežovi ponúknuť je - faloš. A nekonečný gýč
Pápež František prišiel na Slovensko po decembrovom pozvaní našej hlavy štátu. Ako sa ukazuje, desaťtisíce Slovákov síce potešila, mnohí tým ale nadšení nie sú. Správanie sa našej prezidentky počas návštevy svätého otca skritizoval aj podpredseda... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik