Druhým dňom pokračuje proces s Dobroslavom T. v kauze Gorila
14 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Druhým pojednávacím dňom pokračuje pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. obžalovaným v kauze Gorila.


Na pojednávanie sa dostavil ako obžalovaný, tak aj jeho obhajca Martin Krakovský a prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Rastislav Hruška. V utorok sa budú prehrávať a čítať záznamy z policajných odposluchov. Ide o odposluchy z auta Dobroslava T. v rámci akcie Oskar 4, ktorú v roku 2019 realizoval odbor zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru (PZ).

V pondelok (13. 9.) boli prehraté štyri z desiatich odposluchov. Na odposluchy dal súhlas Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku v roku 2019.

Obhajoba Dobroslava T. nesúhlasila v pondelok len s čítaním prepisov zvukových záznamov z policajných odposluchov. Poukázala na to, že vyhotovený prepis 100-percentne nekorešponduje so zvukovým záznamom. Nahrávky sú veľmi nekvalitné, a preto sudca rozhodol, že okrem prehrávania sa budú čítať aj prepisy záznamov.

Súd si v pondelok dopoludnia vypočul takmer tri hodiny z troch nahrávok z telefónu podnikateľa Mariana K. Na nich boli jeho rozhovory s Dobroslavom T. a jeho priateľom Lórantom Kósom ku Gorile. Kósa spoločne s Dobroslavom T. a so starostom obce Dolný Bar Oskárom Bereczkom mali vydierať a snažiť sa predať nahrávku Gorila finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi.

Pokračuje proces s Dobroslavom T. v kauze Gorila
Pred samosudcom Okresného súdu (OS) Bratislava I pokračuje v pondelok hlavné pojednávanie s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. v kauze Gorila. Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR