SHMÚ vydal výstrahy pred silnými búrkami pre TIETO okresy
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Meteorológovia varujú pred búrkami aj s krúpami v Prešovskom kraji. Pre viacero okresov v tejto oblasti vydal Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na pondelkové popoludnie výstrahu prvého stupňa. Platí pre okresy Bardejov, Humenné, Medzilaborce, Sabinov, Snina, Stará Ľubovňa, Stropkov a Svidník.


SHMÚ hovorí o malej pravdepodobnosti búrok s krúpami. "Predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 až 30 mililitrov a nárazy vetra rýchlosť 65 až 75 kilometrov za hodinu," ozrejmil ústav na svojom webe.

Hoci je intenzita sprievodných javov v danej ročnej dobe podľa meteorológov bežná, môže spôsobiť škody menšieho rozsahu. SHMÚ upozornil aj na možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako napríklad stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov.

Šialané. Marketingový expert chce dávať dôchodky seniorom až po tom ako sa zaočkujú! (VIDEO)
Vakcinačné šialenstvo nezažívame len my na Slovensku, ale prakticky všade na svete. Svoje by o tom vedeli rozprávať aj bratia Česi, kde majú podobných „expertov“ ako u nás. Nad tým, s čím prišiel jeden z nich ale zostáva zdravý rozum... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik