Ruské víťazstvo v New Yorku, diváci to ťažko znášali
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Ruský tenista Daniil Medvedev sa stal víťazom mužskej dvojhry na US Open a získal prvý grandslamový titul v kariére. Vo finále zvíťazil po životnom výkone ako nasadená dvojka nad turnajovou jednotkou Srbom Novakom Djokovičom 6:4, 6:4, 6:4 a prekazil mu kalendárny Grand Slam. Líder svetového rebríčka ATP nevyužil šancu na zisk 21. grandslamového titulu, ktorým by sa odpútal do Švajčiara Rogera Federera so Španielom Rafaelom Nadalom.


"Ospravedlňujem sa fanúšikom aj Novakovi. Všetci dobre vieme, že v hre bol dnes kalendárny Grand Slam a zápis do tenisovej histórie. Úplne chápem, že newyorské publikum o niečo viac fandilo môjmu súperovi. Pre mňa si najlepší hráč v tenisovej histórii, dosiahol si neuveriteľné úspechy. Musel som podať maximálny výkon, aby som ťa zdolal," uviedol Medvedev v slávnostnom príhovore.

Aké je to byť krásna ale nepopulárna? Prezidentka žiarila pri vítaní Svätého otca z Vatikánu
Na dnešnom privítaní Svätého Otca na Slovensku sa prezidentka ukázala v tom najkrajšom svetle a upútala pohľad nejedného muža. Napriek tomu, že jej popularita výrazne klesá a jej postoje a názory už ľuďom viac prekážajú ako sa páčia, jej výzor na... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Ivan Mihale


Medvedev uspel v treťom grandslamovom finále. Odplatil Djokovičovi prehru z tohtoročného Australian open a upravil vzájomnú bilanciu na 4:5, Vo finále US Open bol aj v roku 2019, po päťsetovej dráme však prehral s Nadalom. Medvedev si z New Yorku odnáša prémiu 2,5 milióna USDpred zdanením a 2000 bodov do rebríčka, v ktorom zníži stratu na Djokoviča.

Djokovič viedol v úvodnom geme finálového súboja s Medvedevom 40:15. Rus však následne získal štyri fiftíny za sebou, prelomil Srbovo podanie a dostal sa na koňa. V druhom dejstve za stavu 0:1 dokázal Medvedev otočiť z 0:40 a podržal si servis. Vo štvrtom geme vďaka odvážnej hre odvrátil ďalšiu sériu brejkbalov, čo Djokovič neuniesol a v návale frustrácie zdemoloval raketu.

Medvedev sa v dôležitých momentoch nebál zariskovať a predviedol aj pri brejkbaloch súpera viacero skvelých winnerov. Za stavu 2:2 zobral Djokovičovi podanie a aj druhý set sa stal jeho korisťou. V treťom dejstve si po dvoch brejkoch vybudoval náskok 5:1- V ôsmom geme po dvoch dvojchybách prišiel o servis, no za stavz 5:4 využil trerí mečbal a dosiahol najväčší úspech v kariére.

TOTO je zlé. Slovensko smeruje k bankrotu, hospodárime HORŠIE ako Gréci
Pandémia koronavírusu zamávala ekonomikami jednotlivých krajín asi všade na svete. Peniaze sa nalievali prakticky do všetkého na udržanie hospodárstva a chodu štátu. Nie inak to bolo aj u nás. Lenže... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik