Policajná inšpekcia vo vojne s NAKA a jej kajúcnikmi dnes 1:0
13 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Pondelok trinásteho. Inšpekcia Ministerstva vnútra zatýka Čurillu. Dostala sa tak o krok pred NAKou k dôležitému svedkovi o manipulovaných výpovediach kajúcnikmi. S nimi operuje Lipšicova Špeciálna prokuratúra a súčasná vláda. Tvrdia, že ide o čistenia Slovenska od mafií. Generálna prokuratúra má však iný názor na takéto "čistenie".


"A je to tu" konštatuje následne politik Juraj Draxler na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Juraj Draxler)

A naozaj je to tu

"Inšpekcia Ministerstva vnútra práve zadržala vyšetrovateľov NAKA Čurillu a ďaších.
Čiže inšpekcia tak predbehla ľudí z NAKA, ktorí sa podľa dostupných správ snažili to isté urobiť voči ľuďom z inšpekcie (len narazili na Generálnu prokuratúru).

Policajný bojový front

"Policajná vojna sa tak dostala do ešte vyšších obrátok. Navyše, ak sa podozrenia inšpekcie o ovplyvňovaní svedkov potvrdia, bude z toho už naozaj vážna politická kríza. Ďalší kamienok do mozaiky. Všetko smeruje k predčasným voľbám." Konštatuje Draxler.
Čo napísal Čurilla?

Ján Čurilla je autor správy, ktorá má byť vraj dôkazom manipulácie vyšetrovaní závažných káuz. Informoval svojho času portál tvnoviny.sk.

Ten istý zdroj uvádza, že "vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry Ján Čurilla odmieta akékoľvek ovplyvňovanie svedkov a tvrdí, že správu  posielal kolegovi výlučne pre potreby vyšetrovania konkrétnej trestnej veci. Išlo o operatívca Jána Káľavského.

(Medzititulky red. HD)

Taraba: Vyšetrovateľ Čurilla si pri šéfovi SIS vymyslel trestné stíhanie a porušili 28-krát Trestný poriadok
Už sme niekoľkokrát písali, že Slovensko je krajinou neobmedzených možností. Podľa nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu sa totiž ukázalo, že vyšetrovateľ NAKA Ján Čurilla si robil, čo chcel. Najnovšie sa jeho „zvláštna“ práca prevalila pri exšéfovi... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik