Na procese s Dobroslavom Trnkom sa prehrávajú a čítajú policajné odposluchy
13 | 09 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Na procese s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom T. obžalovaným v kauze Gorila sa v pondelok popoludní pred Okresným súdom Bratislava 1 (OS) začali prehrávať a čítať záznamy z policajných odposluchov.


Ide o odposluchy z auta Dobroslava T. v rámci akcie Oskar 4, ktorú v roku 2019 realizoval Odbor zvláštnych policajných činností Prezídia Policajného zboru (PZ). V prvej nahrávke sa rozpráva so svojím priateľom advokátom Lórantom Kósom. Počas jazdy autom hovorili o tom, že nahrávka Mariana K. ku Gorile bola získaná nezákonne a nemôže byť použitá ako dôkaz.

Obhajoba Dobroslava T. nesúhlasila len s čítaním prepisov zvukových záznamov z policajných odposluchov. Poukázala nato, že vyhotovený prepis 100 percentne nekorešponduje so zvukovým záznamom. Nahrávky sú veľmi nekvalitné, a preto sudca rozhodol, že okrem prehrávania sa budú čítať aj prepisy záznamov.

Súd si v pondelok dopoludnia vypočul takmer tri hodiny z troch nahrávok z telefónu podnikateľa Mariana K. Na nich boli jeho rozhovory s Dobroslavom T. a Kósom ku Gorile. Kósa spoločne s Dobroslavom T. a so starostom obce Dolný Bar Oskárom Bereczkom mali údajne vydierať a snažiť sa predať nahrávku Gorila finančníkovi Jaroslavovi Haščákovi.

Počas rozhovoru Marian K. často vulgárne nadával Dobroslavovi T. za to, že chceli nahrávku predať. Okrem iného sa zaujímal, kto kontaktoval advokáta Haščáka Martina Škublu. Prvá nahrávka bola zo stretnutia Mariana K. s Kósom a Dobroslavom T., druhá len s Kósom a tretia bola mediálne známa nahrávka Mariana K. s exgenerálnym prokurátorom.

Michelko: zločinecká skupina okolo Čurilu už chystala masové zatýkanie Santusovej, Zuriana a spol.
Publicista Roman Michelko si pochvaľuje zásah inšpekcie. „Bude veselo, ale po perfídnom útoku niktoša Baránika na generálneho prokurátora Žilinku a po šialených svedectvách Vlada Pčolinského o pomeroch v polícii, je nutné túto bandu zastaviť,“... Čítať ďalej
13 | 09 | 2021 | Petra Demková