Murín žasne: Papaláši pri pápežovi BEZ rúšok a naše deti dlhé hodiny v triedach nezmyselne zarúškované
13 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Svet je počas COVID-19 plný paradoxov. Najviac je to vidieť v týchto dňoch týždňoch, kde sa posudzujú rozličné situácie diametrálne ináč. Niekde už začali žiť takmer ako predtým, inde to majú dovolené iba „vyvolení“. Tak, ako u nás.


Návšteva pápeža Františka na Slovensku je dôkazom toho, že čo je dovolené Bohovi nie je dovolené volovi. Tak, ako to hovorí jedno naše príslovie. Kto videl prvé zábery po prílete svätého otca na Slovensko a jeho zvítanie sa s našou politickou špičkou musí dať za pravdu Gustávovi Murínovi, ktorý to v statuse vystihol úplne presne.

„Videli ste finále tenisového turnaja US Open? Plný štadión divákov plece pri pleci bez rúšok. Videli ste prílet Pápeža do Bratislavy? Celý zástup našich papalášov plece pri pleci bez rúšok. A naše deti, na ktoré principiálne vírus neútočí, šesť až osem hodín v triedach nezmyselne zarúškované. V Čechách nič také nie je! Kedy táto Mikas-pakáreň skončí?“ napísal v krátkom statuse Gustáv Murín, slovenský prírodovedec, biológ, spisovateľ, publicista, dramatik a scenárista. Jeho slová stoja naozaj na zamyslenie, no nie pre bežných ľudí, ale tých hore, vo vláde.



Päťsto hostí v Prezidentskom paláci, predstúpia pápež a prezidentka
Pápež František a prezidentka SR Zuzana Čaputová vystúpia v pondelok (13. 9.) na stretnutí v Prezidentskej záhrade s príhovormi. Zúčastní sa na ňom približne 500 pozvaných hostí zo všetkých sfér politického a spoločenského života.... Čítať ďalej
12 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR