Zabije študentku, odvolá sa voči nízkemu trestu a ešte provokuje: "Nikdy som sa nemala lepšie," píše Kralevich
12 | 09 | 2021 I Tibor Sipos
Zrejme pre ňu život 18-ročnej Linh nemá veľkú hodnotu. Podnikateľka Daniela Kralevich, ktorá luxusným teréniakom zrazila mladú študentku na prechode sa odvoláva voči už beztak nízkemu trestu, píše Nový Čas.

Miesto toho, aby sklopila uši a súcitila s pozostalými obete jej neopatrnej jazdy, provokuje na sociálnych sieťach. Svojim nedávnym popisom k snímke zo zahraničia skutočne priliala benzín do ohňa. „Myslím, že som sa ešte nemala lepšie,“ napísala Kralevich bez náznaku výčitiek či ľútosti.

Tragická nehoda sa odohrala 20. septembra 2020. Proces sa tiahol dlho, po stále rastúcej mediálnej pozornosti sa zapojil aj generálny prokurátor Maroš Žilinka. Súd nedávno končene rozhodol: Kralevich si má odsedieť 2 roky a sedem mesiacov a taktiež musí pozostalým zaplatiť odškodné vo výške 4596 eur.

Podnikateľku Kralevich odsúdili za usmrtenia mladej chodkyne
Sudca Okresného súdu (OS) Bratislava II odsúdil koncom júla podnikateľku Danielu Kralevich v prípade minuloročnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, na podmienečný trest odňatia slobody na dva roky a sedem mesiacov. Informoval o tom... Čítať ďalej
08 | 09 | 2021 | Ivan Mihale/ TASR

Zo zlého konca

Podnikateľka, ktorá sa od nehody zdržuje v zahraničí, však rozsudok nevzala zo správneho konca. Podľa nej je dva a pol ročný trest odňatia slobody za zabitie študentky na prechode prehnaný a odvoláva sa voči nemu.

Avšak nie len ona. Prokuratúra žiada pre Kralevich trest bez štvorročnej podmienky. Ak by jej súd vyhovel, Kralevich by putovala rovno do väzenia.

„Trestný rozkaz bol doručený na Okresnú prokuratúru Bratislava II dňa 12. 8. 2021. Trestný rozkaz nie je právoplatný, pretože Okresná prokuratúra Bratislava II podala proti trestnému rozkazu dňa 13. 8. 2021 odpor z dôvodu neuloženia nepodmienečného trestu odňatia slobody pre obvinenú Danielu K.,“ uviedol hovorca Krajskej prokuratúry v Bratislave Matej Izakovič.

Bartošovej pomník na koľajniciach zmizol: Políciu šokovalo, keď vdovec Rychtář reagoval potešením!
Pred siedmimi rokmi spáchala česká speváčka Iveta Bartošová samovraždu skokom pod vlak. Pri koľajisku v Uhříněvsi, kde sa 48-ročná umelkyňa rozhodla svoj život ukončiť, následne jej manžel Josef Rychtář nechal vybudovať pomníček. Drevený kríž s... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Tibor Sipos