Šeliga avizuje ďalšie šikanovanie Žilinku
11 | 09 | 2021 I Ivan Brožík

Vyzerá to tak, že generálneho prokurátora bude ústavnoprávny parlamentný výbor predhadzovať moci servilnému mainstreamu donekonečna. Mechanizmus je jednoduchý - ak nebude Generálna prokuratúra SR organizovať tlačovky pre vybranú "skupinu" novinárov (presnejšie prokurátorov, vyšetrovateľov, sudcov a katov v jednej osobe), tak si výbor bude Žilinku predvolávať na pokračovanie. Tam totiž musí dôjsť k jeho stretom s mainstreamom.


Presne toto - inými slovami - avizuje poslanec Juraj Šeliga vo svojom statuse na sociálnej sieti.

Reprofoto FB (@Juraj Šeliga)


Medový príhovor

"Dnes sme mali dlhé rokovanie Ústavnoprávneho výboru NR SR, kde boli pozvaní aj Dr. Žilinka aj Dr. Lipšic.
V prvom rade sme hovorili o správach Generálnej prokuratúry SR a Špeciálnej prokuratúry SR, ktoré budú na konci septembrovej schôdze prerokované v pléne parlamentu. Predpokladám búrlivú rozpravu. Žiaľ, pre nedostatok času sme sa nedostali k druhému bodu a tým bola ‘aktuálna situácia na generálnej prokuratúre’." Začína text poslanec Šeliga, no nespomína už, prečo výbor "nestihol" to, čo stihnúť mal. Stačí si pozrieť záznam z jeho rokovania a každému súdnemu človeku je to jasné.

Šeliga je vedľa, ešte viac, ako tá jedľa
Poslanec NRSR Juraj Šeliga (Za ľudí) predpokladá na Facebooku, že Daniel Čech sa chodil chváliť s prijatými úplatkami k svojmu ministrovi financií. Čítať ďalej
09 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK


Žilinka bude do parlamentu zrejme chodiť "ako na husle"

"Tento bod za účasti Dr. Žilinku bude pokračovať budúci týždeň." Avizuje Juraj Šeliga. Šikanovanie generálneho prokurátora a jeho predhadzovanie mainstreamu ako "kosť zúrivým psom" tak bude poplatne pokračovať. Možno donekonečna.
Program ako redakčný scenár

To, čo sa žiadalo na tlačovkách niektorým v žurnalistike dosť obohratým menám, sa tak premenilo na program zasadania Ústavnoprávneho výboru NRSR. "Budeme spoločne hovoriť o ustanoveniach trestného poriadku - § 363 a nasl. Rovnako o disciplinárnych podnetoch a “vojne bezpečnostných zložiek”." Konkretizuje v statuse Šeliga.
Aby sa nepovedalo - "noblesný" záver statusu

"Mrzí ma, že výbor sa miestami premenil na priestor pre krik a osobné animozity. Otázky, ktoré riešime sú tak vážne, že je na mieste zdržanlivosť a profesionalita. Je známe, že mám kritický pohľad na pôsobenie Dr. Žilinku, ale vyhlásenia, že je ho možné odvolať “len tak” nie sú pravdivé." Priznáva Šeliga.
"Nateraz musíme rešpektovať zákon"

Dosť desivo znejú tieto slová poslanca, lebo evokujú možnosť, že moci sa chce občas zákony aj nerešpektovať. Niektorí členovia dotyčného výboru za vládnu koalíciu to dávajú hlasno najavo.

(Medzititulky red. HD)

Šeliga sa môže ísť červenať. TOTO od Štubniaka bude ťažko rozdýchavať
Do generálneho prokurátora Maroša Žilinku a do jeho úradu cítilo potrebu kopnúť si viacero politikov. Poslanec Juraj Šeliga ale zvýšil level a Žilinku si podal za to, že na svoju tlačovku nevzal niektorých „skvelých“ novinárov, ktorí tak museli... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik