Martina Valachová: Peniaze, egá a samolepky. Tak fungujú politické strany
11 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Politické strany, ktoré majú svojich členov, používajú podľa Martiny Valachovej, šéfredaktorky online magazínu 40Plus, lepidlo, ktorým sú peniaze. "Peniaze vedia držať pohromade. Nech si kto chce vykrikuje, aké chce heslá. Toto lepidlo je najspoľahlivejšie," zdôrazňuje. A tie, ktoré nemajú peniaze, majú podľa nej egá a samolepky, vďaka ktorým sa prilepia vždy inde.


Martina Valachová v najnovšom článku prináša priznanie, že kedysi pôsobila v komunálnej politike. A že to bola pre ňu nesmierne ťažká vec. "Boj s veternými mlynmi sa vyrovnal šťaniu proti vetru," tvrdí. Jednu skúsenosť však predsa len nadobudla. Zistila, prečo sa dobrí ľudia a dobré nápady nemôžu uchytiť. A nielen na komunálnej úrovni, ale ani v tej takzvanej veľkej politike. O tej si Valachová myslí, že vôbec nie je veľká.



Peniaze, egá a samolepky politických strán

Valachová tvrdí, že každé štyri roky z toho nešťastia, že sa na to nevie zopár ľudí pozerať, vznikne nová strana. Tí podľa nej nemajú lepidlo, ktorými sú peniaze, a čistý úmysel podľa Martiny ľudí dohromady nelepí. Majú ale egá a samolepky, ako píše.

"A ego je strašná potvora. Každý má svoju pravdu. Každý sa chce blysnúť. Keď pozeráme tlačovky takýchto strán, niekedy pred mikrofón predstúpia skoro všetci a hovoria dookola to isté v malých obmenách. V takýchto stranách chýba to lepidlo. A z ľudí, ktorí sa tam ocitli, sa postupne stávajú samolepky. Prilepia sa, kde sa dá. Pretože už okúsili chuť moci. A chcú predsa pre nás pracovať. Prečkať dajako do ďalších volieb a zase sa niekde prilepiť," píše Valachová.

Svedkovia Liehovovi a ich "pípež" posielajú Anne Záborskej otvorený list. Poslankyňa je zhrozená
Podpísaný "pípež" Archnalej Gabrilej zasiela v mene Svedkov Liehovových otvorený list Anne Záborskej. Ako zastupiteľ cirkvi Svedkovia Liehovovi na celom svete prosí o pomoc. Otvorený list zverejnili na sociálnej sieti, kde sa k nim údajne hlási... Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Gabriela Fedičová

Ešte budú prúsery

Šéfredaktorku online magazínu ale viac, ako politické "tanečky," znepokojuje smerovanie Slovenska do krachu. Podľa dostupných údajov patríme do trojky najhoršie hospodáriacich krajín v Európe. "A toto sa deje v momente, keď míňame peniaze na lotérie. Na návštevu pápeža, ktorá má šancu urobiť z nás testovaciu krajinu v zmysle, že aké to je urobiť "hromaďák" počas pandémie," upozorňuje Valachová.

"Nemáme recept, ako z toho von. To, čo si musíme zachovať, je ostražitosť. A ešte spájanie. Sme tak porozdeľovaní kvôli pandémii, že ešte aj tí, ktorí by sa pred 2. rokmi vedeli spojiť a spraviť niečo, čo by nás ako krajinu mohlo spasiť, sú teraz ako odpudivé magnety. Odpudzujú sa navzájom. Táto odpudivá sila je vodou na mlyn tých, ktorí vedia v politike používať peniaze," dodáva v závere článku Valachová, ktorý môžete prečítať v plnom znení tu.

Úmrtnosť na očkovanie: desivé odhalenia profesora Petra Schirmachera (Valentín Katasonov)
Komentár Valentína Katasonova (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
11 | 09 | 2021 | Zuzana Perželová