Svedkovia Liehovovi a ich "pípež" posielajú Anne Záborskej otvorený list. Poslankyňa je zhrozená
11 | 09 | 2021 I Gabriela Fedičová

Podpísaný "pípež" Archnalej Gabrilej zasiela v mene Svedkov Liehovových otvorený list Anne Záborskej. Ako zastupiteľ cirkvi Svedkovia Liehovovi na celom svete prosí o pomoc. Otvorený list zverejnili na sociálnej sieti, kde sa k nim údajne hlási približne 120 000 ľudí.


Anna Záborská je zhrozená. "Z jej pohľadu ide o pohoršujúci status, ktorý ďaleko prekročil hranice kultúrnosti," píše portál plus.noviny.sk.


Autor otvoreného listu na úvod listu blahoželá Anne Záborskej k zvoleniu za splnomocnenkyňu pre ochranu náboženskej slobody a slobody presvedčenia. "Vo funkcii vám prajem veľa šťastia a nech mocný Liehova sprevádza vaše kroky," dodáva.

Autor otvoreného listu, ktorý je podpísaný ako Archanjel Gabrilej, prosí Annu Záborskú o pomoc. "Pomôžte zabrániť neprávosti páchanej na našich veriacich a zabojujte aj za našu náboženskú slobodu a presvedčenie.  Žiaľ, naše práva a náboženské slobody sú stále zatláčané ako korok vo vínovej fľaši," vysvetľuje. Ďalej tvrdí, že Slovenská republika uznáva len registrované cirkvi a postavila zákon tak, aby zaregistrovať novú cirkev bolo nemožné, a preto sa obracia práve na Annu Záborskú.

"Naša cirkev už chystá zber 50 000 čestných prehlásení potrebných na jej zaregistrovanie. Veríme, že nám následne budete nápomocnou pri samotnej registrácii na ministerstve kultúry. Samozrejme, že vás za to radi pozveme na jedno," píše autor listu. Annu Záborskú zároveň pozýva na stretnutie 23. septembra 2021 v Bratislave, ale je ochotný sa aj prispôsobiť. "S pozdravom Liehova zaplať, Anna, do vašich rúk porúčam našu nádej," píše v závere listu autor, pípež Archnalej Gabrilej.

Prílet pápeža na Slovensko využili aj občianske združenia: Žiadajú odluku cirkví od štátu
Už najbližšiu nedeľu zavíta na Slovensko pápež František. A práve v nedeľu plánujú občianske združenia zorganizovať na Námestí SNP v Bratislave demonštráciu za odluku cirkví od štátu. Informujú o tom organizátori na sociálnej... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Diana Zaťková

Anna Záborská je zhrozená

Annu Záborskú list pobúril. Pre Noviny PLUS TV JOJ uviedla, že z jej pohľadu ide o pohoršujúci status, ktorý ďaleko prekročil hranice kultúrnosti.

"Zosmiešňovanie základných ľudských práv, kam nepochybne sloboda vierovyznania a presvedčenia patria, je jedným z prvých krokov k popretiu základných ľudských práv ako celku. A teda zničenia demokratického a právneho štátu. Možno to vyzerá na prvý pohľad zábavne, ale história nás učí, že aj pogromy sa začínali zosmiešňovaním," povedala pre Noviny PLUS TV JOJ.

Ján Mažgút: Pán Baránik, Žilinku ste si zmýlili s Lipšicom!
Slovenská politika prechádza zvláštnymi fázami a cyklicky sa opakuje jej stav. Raz je to komédia, raz tragédia, inokedy žumpa. Predsa len však aj tu je vývoj. Dnes to bola žumpa v tragikomédii. Aspoň tak to vyplýva z trefného, no nanajvýš... Čítať ďalej
10 | 09 | 2021 | Ivan Brožík