Novovymenovaný rektor STU Moravčík sa bude snažiť nadviazať na pozitívne kroky svojich predchodcov
07 | 09 | 2021 I Imrich Kovačič / TASR

Nový rektor Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Oliver Moravčík sa bude usilovať nadviazať na pozitívne kroky všetkých svojich predchodcov.  Uviedol to pri príležitosti utorkového vymenovania prezidentkou SR do funkcie rektora STU. Informuje o tom web STU.


"A v úzkej spolupráci so všetkými grémiami STU, súčasťami univerzity, jej študentmi a učiteľmi skonsolidovať situáciu a nastúpiť trend úspešného rozvoja vo všetkých oblastiach pôsobenia STU," poznamenal Moravčík.

Akademický senát (AS) STU zvolil Moravčíka v tajnom hlasovaní 28. júna. Od roku 2015 bol prorektorom STU pre strategické projekty a rozvoj, 26. apríla ho AS STU poveril výkonom funkcie rektora STU. Predtým pôsobil ako dekan Materiálovotechnologickej fakulty STU (2006 - 2014) a ešte skôr ako prodekan. Na akademickej pôde pôsobí od roku 1976 ako vysokoškolský učiteľ. Ťažiskom jeho pedagogických aktivít sú prednášky v oblasti automatizácie, aplikovanej informatiky i ekonomiky a riadenia. Od roku 1992 je členom vedeckej rady STU, je aj členom vedeckých rád jej fakúlt a iných univerzít.

Vo svojom volebnom programe uviedol cieľ vytvoriť a udržiavať atraktívne a motivačné prostredie pre študentov, učiteľov, výskumníkov, zamestnancov a spolupracovníkov z externých inštitúcií. Nosnými piliermi volebného programu Moravčíka boli tradícia, moderná správa inštitúcie a silné medzinárodné väzby.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vymenovala Moravčíka do funkcie v utorok v priestoroch Prezidentského paláca.

Doktor Hnízdil šokuje: Pandémia by išla ukončiť zo dňa na deň! Ale... (VIDEO)
Na skutočnosť, že je pandémia koronavírusu umelo nafukovaná upozorňuje stále väčšie množstvo lekárov prakticky po celom svete. Hoci sú stále považovaní za hejterov, ich argumenty, ktoré ponúkajú, hovoria viac ako jasne. Tak, ako o nich rozpráva... Čítať ďalej
06 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik