Frázy dňa sektárskeho kazateľa Hegera: „Odborná diskusia“ a „lebo Fico“
05 | 09 | 2021 I Petra Demková

Premiér Heger očividne prišiel do poludňajšej relácie televízie TA3 priamo z akéhosi sektárskeho školenia. Vyhýbať sa hodinu odpovediam na čokoľvek a dokola opakovať dve „mantry“  je v podstate tiež schopnosť. Asi aj to si zaslúži pochvalu. Iné sa totiž komentovať ani nedá.    



Heger prináša rozvahu

Premiér Heger mlátil v relácii spravodajskej televízie hodinu prázdnu slamu. Niekoľkokrát opakoval, že prináša a „chce prinášať rozvahu“, prípadne že „prináša rozvahu“ do diskusií, do spoločnosti. Toto sú pekné frázy; a my zas rozumieme, že sú výsledkom školení komunikácie.

Školitelia, žiaľ, nepripravili premiéra na to druhé. Eduard Heger nepochopil, že prinášať rozvahu sa nedá bezobsažnými frázami. Za upokojovaním musí byť obsah, ktorý urobí sľubovaný efekt.

Blaha: Slováci sú dobrí a inteligentní ľudia, zato táto vláda je kompletne na smiech!
Podpredseda Smeru Ľuboš Blaha si spravil s deťmi výlet do Bojníc. Aj on si zrejme občas potrebuje „vyresetovať“ hlavu od politiky, no pri prechádzaní sa medzi rozhnevanými Slovákmi to jednoducho nejde. A zážitkov s nimi mal opäť za celé... Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Premiér k Žilinkovi

K čomu sa premiér odmietol vyjadriť? Napríklad neodpovedal na otázku, či bol Maroš Žilinka dobrou voľbou na pozíciu generálneho prokurátora. Odmietol sa vyjadriť, či má GP jeho dôveru. Odmietol sa vyjadriť aj k tomu, ako chce riešiť vzniknutú situáciu (po zrušení obvinení niekoľkým prominentným osobám). Eduarda Hegera prekvapilo rozhodnutie Maroša Žilinku nepustiť do budovy novinárov.

Následne nezabudol premiér Slovenska zopakovať, že jeho úlohou je „prinášať riešenia a upokojovať“.
Odmietači očkovania šíria agresivitu

Potom sa E. Heger pochválil, že bol v regiónoch a má tento poznatok z diskusie: občania a mu sťažujú, že agresívne komunikujú ľudia, ktorí sa nechcú dať očkovať. Podľa premiéra tým bránia diskusii o očkovaní.

Nuž, nevedno s akými občanmi sa premiér stretol, ale hádam každý vidí, že na Slovensku sa žiadna iná diskusia, ako tá, ktorá propaguje očkovanie nevedie a najviac napádaní a odsudzovaní sú práve tí, ktorí sa očkovať odmietajú. A to napriek tomu, že sú väčšinou.
"Lebofico"

Robert Fico sa podľa premiéra Hegera bojí a Mikulca sa snaží odvolať len z tohto jediného dôvodu. Heger nevidí žiadne dôvody ani pochybenia na strane súčasného ministra vnútra. „Každému divákovi, ktorý to počúva, je to jasné,“ hovorí Heger a následne sa zamýšľa, či vôbec niekedy hovorí R. Fico pravdu.

Polícia podľa premiéra iba prechádza očistou. „Všade nachádzame kostlivcov v skrini,“ posťažoval sa. Jeho vláda napráva krivdy.

Fico zverejnil tajomný dokument a vyhlásil súťaž. Ľudia začali okamžite tipovať
04 | 09 | 2021 | Peter Sulek

Monológ sektárskeho lídra

Následne sa Eduard Heger preniesol do sekvencie monológu sektárskeho lídra letničiarskeho hnutia a s očami privretými skoro v extáze hovoril o vláde, ktorá „prináša stabilitu“ (dôkazom je investícia 1 miliardy spoločnosti Volkswagen). Hovoril o „kultúre diskusie“ ktorú táto vláda priniesla. Premiér povedal, že je rád, že sa tejto vláde „s veľkými vecami darí“.

S ktorými, nepovedal. Následne premiér bagatelizoval problémy v koalícii. Sú to podľa neho iba drobnosti. Na otázku, či má aj (dnes už bývalý) policajný prezident Kovařík jeho dôveru, odmietol odpovedať. Nakoniec povedal len to,  že jeho dôveru má len minister Mikulec.
Referendum nebude

Moderátor sa následne opýtal, či nie je čas na výmenu lídra OĽaNO. „Nie, vôbec nie je na to čas,“ odpovedá Eduard Heger.

Potom prišlo aj na otázku referenda. Heger k názoru 600 tisíc ľudí vysvetlil, že je „zástanca rozhodnutí inštitúcií a o to viac Ústavného súdu“. Podľa neho je podstatné len to, kto referendum inicioval. A za iniciovaním referenda je len strach. Premiér sa podľa vlastných slov totiž „určite predčasných volieb nebojí“.

Vláda ide riešiť nezáujem o pápeža. Neuveríte, čo vymysleli teraz! Pomôže Gröhling?
Návšteva pápeža Františka mala byť pre Slovensko obrovským sviatkom. No vyzerá to tak, že môže byť aj veľkým prepadákom. Vláda pri črtajúcej sa nízkej účasti zaočkovaných veriacich už totiž pripúšťa, že sa na hlavu katolíckej cirkvi môžu ísť... Čítať ďalej
04 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik