Draxler aj Šutaj Eštok Lipšicovi: Čo také ste popísali, keď ste si za každú stranu fakturovali šesť tisíc?!
05 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Súčasné dianie okolo šéfa špeciálnych prokurátorov Daniela Lipšica ukazuje, že jeho zvolenie do tejto funkcie nebolo najsprávnejším riešením. Ako na zlú voľbu sa na neho ukazovalo prakticky hneď od začiatku, teraz sa to teda iba potvrdzuje.


Pre Daniela Lipšica by bolo zrejme najlepšie, keby sa šéfom špeciálnej prokuratúry nikdy nestal. Mohol mať pokojný život a zarábať ťažké tisíce, kde sa len dá. Napríklad aj za „nejakú prácu“ pre finančnú skupinu Penta, ktorá mu za to vyplatila doslova kráľovský honorár. Ten v statusoch okrem iných kritizujú aj exminister školstva Juraj Draxler a podpredseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok.
TOP právnici vo všeobecnosti zarábajú veľmi veľké peniaze, ale toto je priveľa

Aj pre exministra Juraja Draxlera bola informácia o tom, že dnešný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic si ešte ako advokát od Penty za dva roky zarobil 240 tisíc eur. „Prvý rok pritom firme nedodal žiadne podklady, až druhý rok jej dal 40 strán. Ak by sme jeho služby prepočítali na strany, tak za jednu si pýtal kráľovských šesť tisíc eur,“ píše v statuse Draxler, podľa ktorého to vyplýva z podkladov generálnej prokuratúry.



„Obhajoba spolumajiteľa Penty totiž ukazovala, že advokát Lipšic dostal viac ako človek, ktorý vraj bol korumpovaný, bývalý spravodajca Arpáš,“ konštatuje exminister a dodáva, že je síce pravdou, že top právnici vo všeobecnosti zarábajú veľmi veľké peniaze, myslí si však, že verejnosť by sa jednoducho mala pýtať, do akej miery je prípustné a morálne, ak si bývalý politik, s určitým vplyvom daným jeho bývalým pôsobením a hlavne existujúcimi politickými kontaktmi, takto zarábal.

Sudcovia potopili Lipšica a podporili Žilinku! V otvorenom liste píšu o hroziacej totalite
04 | 09 | 2021 | Peter Sulek


Nad parádnym biznisom Daniela Lipšica krúti hlavou v statuse aj podpredseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok, podľa ktorého ide o utajený biznis pokryteckého Lipšica. Podľa poslanca Lipšic vo svojom anonymnom pamflete, ktorý sa hanbil podpísať, tvrdí, že exšéfovi kontrarozviedky SIS Arpášovi a spolumajiteľovi Penty Haščákovi nemal Žilinka zrušiť obvinenie. Lipšic argumentuje tým, že Arpášova firma dostala za analýzy pre Pentu 194 tisíc eur. Aj keď išlo o faktúru za riadne služby, podľa Lipšica išlo o úplatok.



„Z uznesenia generálnej prokuratúry sa však dozvieme, že v Pente ryžoval niekto ešte oveľa viac ako Arpáš. Jeden bývalý minister dostal za dva roky sumu 240 tisíc eur,“ poukazuje Šutaj Eštok na Lipšica rovnako ako pred ním Draxler. „Za to isté, čo robil sám, chce pokrytecky druhého poslať do basy. Tak moment, pán Lipšic, zákon platí aj pre vás, aj keď ste Matovičov kamarát. Buď choďte rovnako ako Arpáš do väzby, alebo sa ospravedlňte Žilinkovi. A hlavne nám vysvetlite, čo také ste popísali, keď ste si za každú stranu fakturovali polročný plat priemerného Slováka,“ odkazuje Šutaj Eštok „najsvätejšiemu“ Lipšicovi.

Na Slovensko priniesol inštitút kajúcnika z Ameriky Daniel Lipšic, tvrdí Ándor Šándor
Slovensko sa premenilo na raj kajúcnikov. Všetci gauneri, ktorí páchali nejakú trestnú činnosť sa odrazu menia na holúbkov a udávajú svojich kumpánov. A keby len tých, oni si vymýšľajú príbehy aj na iných, len aby sa dostali sami von na slobodu, či... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik