Na Slovensko priniesol inštitút kajúcnika z Ameriky Daniel Lipšic, tvrdí Ándor Šándor
03 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Slovensko sa premenilo na raj kajúcnikov. Všetci gauneri, ktorí páchali nejakú trestnú činnosť sa odrazu menia na holúbkov a udávajú svojich kumpánov. A keby len tých, oni si vymýšľajú príbehy aj na iných, len aby sa dostali sami von na slobodu, či aby si podstatne zmiernili hroziaci vysoký trest.


Inštitút kajúcnika kritizuje viacero odborníkov znalých veci, ktorým sa takéto niečo vôbec nepozdáva. Na Slovensko, ešte ako minister spravodlivosti, dotiahol inštitút kajúcnikov súčasný šéf špeciálnej prokuratúry Daniel Lipšic. Súčasnej vláde sa ale teraz vymyká spod kontroly. Jedným z tých, ktorí to v zostrihu videa z reportáže v RTVS kritizujú je aj bezpečnostný expert Ándor Šándor.
Nie je možné aby bolo toľko ľudí vo väzení iba na základe výpovedí kajúcnikov

„Všetko je to postavené na tom, čo ja kritizujem už dlhý čas, a to je inštitút kajúcnika,“ hovorí v úvode Šándor. Podľa neho má polícia vždy tendencie doplniť si nejaké informácie a dôkazy, ktoré jej chýbajú, formou kajúcnika. „Keď niekomu navrhnete, že miesto desať rokov natvrdo dostane dva roky podmienku a bude hovoriť čo po ňom chceme, tak je to veľmi nebezpečný precedens,“ konštatuje expert dodáva, že inštitút kajúcnika na Slovensko z Ameriky priniesol Daniel Lipšic. „Netvrdím, že všetci sú takí, ale treba s ním zaobchádzať veľmi opatrne, pretože ten rozvrat, ktorý na Slovensku je, pokiaľ ide o tajné služby, teda SIS, a políciu je evidentný,“ vysvetľuje Šándor.

https://www.youtube.com/watch?fbclid=IwAR1pCI3ZqLi_aR0Zy_kNxlPuoU1tbyLqZ3pWgWJJYBFcYbus5LVfzaQeCdw&v=f2SGKdvCz1E&feature=youtu.be

„Nie je možné aby bolo toľko ľudí vo väzení iba na základe dôkazov, ktoré vypovedajú kajúcnici. Zaoberať by sa tým mali aj súdy a nemali by brať iba jedno toto tvrdenie od nejakého kajúcnika ako bernú mincu,“ hovorí v samom závere zostrihu videa bezpečnostný expert Ándor Šándor.

Šándor: Na Slovensku zúri vojna policajných skupín a spravodajských zložiek!
Renomovaný bezpečnostný analytik Andor Šándor hodnotil situáciu a okolnosti okolo prípadu pozastavenej činnosti Vedúcej špecializovaného tímu UIS Diany Santusovej. Sándorovi, okolnosti ktoré sa dejú, nepripomínajú očistu, ale skôr vojnu medzi... Čítať ďalej
24 | 07 | 2021 | Ondrej Štefik