Po Kováčikovi je zrelý na stíhanie aj Lipšic
02 | 09 | 2021 I Gabriel Matta






Komentár Petra Tótha (Dateľ)


Štúdiom uznesenia generálnej prokuratúry o zrušení uznesení vyšetrovateľa NAKA a prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry vo veci kriminálnika Pčolinského by človek mohol nadobudnúť nesprávny dojem. Mohol by spočívať v závere, že dozor konajúci prokurátor je nekompetentné jelito.


Nie, prokurátor Kysel, pravá ruka Matovičovho Himmlera Lipšica nie je ani nekompetentný, ani neschopný. A preto je namieste otázka:


Ako je možné, že pri dozore trestnej veci kriminálnika Pčolinského ignoroval okolnosť, že bola od prvopočiatku postavená na procesne neudržateľne vykonaných dôkazoch?


Blaha: Prepojenie Čaputovej s Lipšicom je viac ako zaujímavé. „Padni komu padni! Počujete, madam?“
Slovensko je malá krajina, v ktorej sú vzťahy medzi ľuďmi nie raz zaujímavo poprepájané. A práve na tieto „zaujímavé“ prepojenia upozornil podpredseda Smeru-SD Ľuboš Blaha vo vzťahu k prezidentke Zuzane Čaputovej či šéfovi špeciálnych prokurátorov... Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Rozumné vysvetlenie by mohlo znieť približne takto:


Dozor konajúci prokurátor po dohode s Matovičovým Himmlerom Lipšicom zámerne ignoroval, ba dokonca možno aj podporoval hromadenie procesných chýb vyšetrovateľom NAKA preto, aby




  1. pomohol kriminálnikovi Pčolinskému vysekať sa z nepeknej šlamastiky;

  2. neskôr mohol nápravu tejto právnej spúšte interpretovať ako zlyhanie generálnej prokuratúry, menovite Maroša Žilinku, ktorý sa však z konania v predmetnej veci vylúčil.




Mimochodom, škrabáci hlavného prúdu podozrivo obchádzajú fakt, že Matovičov Himmler Lipšic vystupoval v Pčolinského trestnej veci ako podstatný svedok obhajoby. Nie je to však všetko.


Keď hlava štátu iba prečíta to, čo jej napíšu bývalí kumpáni zapredaných novinárov
Keď Daniel Lipšic celé týždne ohýba pravdu a spochybňuje generálneho prokurátora Maroša Žilinku, médiá to prezentujú ako boj za otvorenú a transparentnú prokuratúru. Keď generálny prokurátor v súlade so zákonom navrhne disciplinárne... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič




Mlčia aj o tom (i keď o tom veľmi dobre vedia!), že bývalý „pro bono“ advokát Lipšic v súčinnosti s kumpánom a kriminálnikom Pčolinským v postavení riaditeľa SIS zabezpečili antedatovanie ukončenia služobného pomeru kriminálnika Beňu pred dátumom obvinenia exnámestníka riaditeľa SIS zo závažných zločinov. Urobili to preto, aby kovaný kriminálnik Beňa neprišiel o výsluhový dôchodok, na ktorý sa mu skladáme z našich daní.


Keď už tento štát trestne stíha(l) troch prezidentov Policajného zboru, nie je na mieste konečne posvietiť si podobným spôsobom aj na druhého špeciálneho prokurátora v rade?