Eštok: Keď ide o neho, zrazu Kovaříkovi úniky zo spisov vadia. Výpovede kajúcnikov nie?
30 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Mal v telefóne to "správne" číslo. Opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok v príspevku na sociálnych sieťach poukazuje na pokrytectvo obvineného policajného prezidenta Petra Kovaříka.

"Ale, ale, pánu policajnému prezidentovi zrazu prekáža zverejňovanie obvinení a unikanie vecí zo spisov?" Pýta sa poslanec Hlasu na Facebooku. "A kdeže bol pán Kovařík, keď sa tu ako na bežiacom páse zverejňovali výpovede udavačov, ktorých jediným cieľom bolo diskreditovať opozičných politikov? Vtedy mu to neprekážalo? Toto je tá rovnosť pred zákonom? Toto je tá spravodlivosť a očista, ktoré nám tu Igor Matovič sľuboval pred voľbami a z ktorých ostalo nechutné zneužívanie polície a Špeciálnej prokuratúry na politické účely," zdôrazňuje.

Eštok tiež pripomína slová expremiéra Matoviča, podľa ktorých očistí krajinu a nebude v nej rozhodovať to, aké ma kto kontakty. "Mimochodom, pamätáte si, že v spravodlivom a očistenom Slovensku už podľa Matoviča nemalo rozhodovať to, či má niekto v mobile to "správne" telefónne číslo a môže naň v prípade potreby zavolať? Nuž, pán Kovařík to číslo zjavne mal a aj ho pri zásahu proti falošným svedkom použil, aby ho zastavil. Akurát, že ho to stálo obvinenie z trestného činu marenia spravodlivosti," dodal.



Aj vicepremiérke Veronike Remišovej poslal odkaz. "Matovič, Lipšic, Mikulec a Kovařík. Pani Remišová by si mohla spraviť ďalšie politické pexeso a konať spolu s ostatnými koaličnými partnermi tak, aby sa postupne začalo odškrtávať," uzavrel Šutaj Eštok.

Odvolávanie Mikulca sa v parlamente opäť odkladá
Poslanci v pondelok 30. augusta mimoriadne zasadli do lavíc. Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) na návrh opozičných poslancov zvolal na 11.00 schôdzu k cenám energií, ktorej program však nebol schválený. Za hlasovalo 50 zákonodarcov,... Čítať ďalej
30 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič