Taraba: Čaputová robí hrubý a nezákonný nátlak na prokuratúru, navádza na trestný čin
29 | 08 | 2021 I Tibor Sipos

Podľa poslanca NR SR Tomáša Tarabu sa prezidentka Zuzana Čaputová dopustila navádzania na trestný čin. Za spôsob, akým sa ozvala, by na ňu podľa Tarabu USA spustili proces odvolania. Napísal to na v príspevku na sociálnej sieti Facebook.


"Včera sa ozvala pani Čaputová. Dva roky mlčí pri porušovaní práv ľudí. Keď sa ľudia po dvoch rokoch obrátili na ňu, zmarila im referendum," pripomenul Taraba. "Potom sa ozvala až keď ju trápila situácia v Afganistane, kde hrozí ženám a deťom smrť so zbraňami, ktoré tam v hodnote 85 miliárd nechali "statočné armády," ktoré krajinu opustili bez nich a zabudli tam aj vyše 100 000 civilistov," pokračoval.

Podľa poslanca by ju tak Spojené štáty odvolali za "navádzanie na trestný čin". "No a ozvala sa nám včera a to hneď spôsobom, za ktorý by sa v USA na ňu spustil impeachement, teda proces odvolania. Hrubým nátlakom na nezávislú prokuratúru vstúpila do prípravného trestného konania policajného prezidenta," upozornil.



Taraba označil prezidenta polície Petra Kovaříka, ktorého tento týždeň obvinili z marenia zásahu, za kamaráta prezidentky Čaputovej. "Žiada od prokuratúry verejné vysvetlenie ako si dovolili obviniť jej kamoša, policajného prezidenta. Keby to prokuratúra verejne urobila, pácha trestný čin. Máme prezidentku, čo sa vyhráža a navádza na trestný čin. Krása," uzavrel.

Na internete sa objavila kópia trestného stíhania na Kovaříka. Čo sa v ňom píše?
28 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič