R. Bránik: Hrá sa veľká hra a Kovařík sa snaží presvedčiť, že bojuje na tej správnej strane
29 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

"Diabol sa zvyčajne ukrýva v detailoch", píše bezpečnostný analytik Radovan Bránik. V najnovšom príspevku na sociálnej sieti vysvetľuje neskutočnú trápnosť, ktorú podľa neho vyvoláva Kovařík dojmom, že stojí neochvejne na správnej strane. 


Jedným z najtragickejších omylov novej vládnej garnitúry je podľa Radovana Bránika ochočenie si človeka, ktorý v roku 2021 odvážne bojuje za odhaľovanie korupčnej trestnej činnosti, ktorú ako Ficov poskok ešte v roku 2017 nevidel. Bránik v príspevku na sociálnej sieti reaguje na sťažnosť a námietku voči zaujatosti, ktorú vzniesol Peteř Kovařík voči prokurátorom Krajskej prokuratúry v Bratislave.
Hrá sa veľká hra

Za najzábavnejšie Bránik v situácii okolo Kovaříka považuje údajnú zaujatosť všetkých prokurátorov Krajskej prokuratúry v Bratislave voči monsieurovi Kovaříkovi, ako píše. "Nie jeden, nie traja, podľa ešte stále policajného prezidenta sú voči nemu zaujatí úplne všetci bratislavskí prokurátori. Do jedného. Hrá sa veľká hra na hľadanie tých nezaujatých. Pri troche fantázie možno skôr na hľadanie priaznivo naklonených," vysvetľuje bezpečnostný analytik.

"Ak Žilinka prijme námietku zaujatosti všetkých bratislavských prokurátorov, odníme im tento prípad a presunie ho k chápavejším, bude to smrdieť ešte viac, než doteraz. Ak sa dokáže zachovať konzistentne, bude to v celom tomto cirkuse hádam aj dobrá správa. Na spôsob nedávneho Procházkovho vysvetlenia pripúšťajúceho v jeho konaní dobrý úmysel," píše Bránik.

Bránik: Ak by chorý Matovič nedostal šancu „riadiť“ pandemické opatrenia, množstvo ľudí mohlo žiť
Šéf OĽaNO Igor Matovič od svojho vstupu do politiky dokázal poriadne naštvať veľa ľudí. Teraz však, keď je vo vláde, sa mu to darí podstatne lepšie. A celkom to vyšperkoval výmyslom očkovacej lotérie, za ktorú sa na jeho hlavu znieslo množstvo... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Čiernobiely súboj dobra so zlom smrdí in principium

Bránik tvrdí, že každý, kto sa pokúša z tejto pestrofarebnej kauzy vyrobiť čiernobiely súboj dobra so zlom a seba ako reprezentanta tej jedinej správnej strany, smrdí in principium. Odporúča prečítať uznesenie, ktoré podľa neho nie je zďaleka postavené na vode tak, ako sa to pokúša prezentovať Kovařík.

"Schopnosť ochotne poslúžiť komukoľvek, kto je práve pri moci nie je žiadnou kvalifikáciou na funkciu policajného prezidenta. Poslanci, ktorí ste zaňho hlasovali, ešte ste stále v takom dobrom rozpoložení, ako keď vám dali na lístočku jeho meno? Aby ste si pamätali, kto je ideálnym kandidátom?" Pýta sa v závere príspevku na sociálnej sieti Radovan Bránik.

Na internete sa objavila kópia trestného stíhania na Kovaříka. Čo sa v ňom píše?
28 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič