Kiskova strana v troskách. Remišová a Kolíková si kvôli Majerskému skočili do vlasov.
29 | 08 | 2021 I TASR

František Majerský úplne slobodne vyjadril svoj postoj. Nejde tu o žiadny koordinovaný postup.


František Majerský úplne slobodne vyjadril svoj postoj. Nejde tu o žiadny koordinovaný postup. Pre TASR to uviedla ministerka spravodlivosti Mária Kolíková (Za ľudí). Reagovala tým na vyjadrenie šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej, ktorá vidí za odchodom Majerského zo Za ľudí snahu Kolíkovej frakcie poškodiť strane.
"Je na škodu strany, ak sa pri odchode jej členov hľadajú dôvody v nich, a nie v strane samotnej, osobitne v jej vedení," zdôraznila Kolíková. Poznamenala, že odchod Majerského a jeho rozhodnutie určite nebolo jednoduché a zo dňa na deň. "Spojil so stranou svoje meno a obrovské úsilie strane pomôcť. Nikdy jej nechcel poškodiť. Posledné udalosti vníma zrejme ako viacerí z nás," dodala.
Prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov Majerský v nedeľu otvoreným listom oznámil, že sa vzdáva členstva v strane Za ľudí, čím sa mu končí aj mandát v jej predsedníctve. Uviedol, že sa odmieta pozerať, ako sa z funkčnej strany stáva strana nefunkčná.
Remišová považuje odchod Majerského "za snahu frakcie Márie Kolíkovej poškodiť strane predtým, ako z nej frakcia odíde". Táto snaha má byť pritom podľa Remišovej založená na falošných dôvodoch.