Fínska politička Riikka Purra tvrdo presadzuje zastavenie migrácie škodlivej pre krajinu, chce nula azylantov
28 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Nula azylantov. Novozvolená šéfka strany Fínov, Riikka Purra hneď po zvolení jasne deklarovala vo svojom príhovore, že sa obáva azylantov. A spolu s kolegami bude tvrdo presadzovať zastavenie migrácie škodlivej pre krajinu, informoval denník Štandard.


Nová šéfka strany Fínov, Riikka Purra chce postupovať po vzore Dánov. V príhovore, ktorý mala po zvolení vysvetlila, že ak nedôjde k sprísneniu migračnej politiky, tak sa Fíni stanú do roku 2050 menšinou. "Strany, ktoré odmietajú sprísňovať migračnú politiku, nie sú podľa političky pre Stranu Fínov partnerom. Riikka Purra chce prísnejšiu migračnú politiku po vzore Dánska," píše Štandard.

Mimoriadna správa: Útok na AMERICKÝCH vojakov na letisku v Kábule (VIDEO)
Na kábulskom letisku došlo k samovražedným útokom na amerických vojakov. Zahynulo 12 amerických vojakov a 15 ďalších utrpelo zranenia. Útok zasiahol aj civilistov čakajúcich na evakuačné lety. Podľa CNN International zahynulo aj viac ako 60... Čítať ďalej
26 | 08 | 2021 | Ivan Mihale

Zmeny sa majú týkať hraníc, ale aj takzvanej humanitárnej a sociálnej imigrácie

"Našim cieľom je nula žiadateľov o azyl, tak ako to chce dánska vláda vedená sociálnymi demokratmi,“ uviedla Purra podľa denníka Štandard, pred médiami.

Zmeny, ktoré chce politička vo Fínsku presadiť sa netýkajú iba hraníc, ale aj humanitárnej a sociálnej imigrácie. "Dáni začali deportovať tých, ktorí sa neintegrovali do spoločnosti, pričom deklarovaným cieľom tamojšej vlády je nulový počet prijatých azylantov," píše Štandard.

Pentagón upresnil údaje o počte obetí v Kábule (FOTO)
Americké ministerstvo obrany upresnilo počet mŕtvych amerických vojakov pri útoku na letisko v Kábule. Podľa Fox News sa jednalo konkrétne o 10 príslušníkov námornej pechoty, 2 armádny vojaci a 1 námorník. Štvrtkový útok bol najsmrteľnejším dňom... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Ivan Mihale