Medzilaborce – Stropkov. Región má potenciál stať sa cyklodestináciou
27 | 08 | 2021 I Ivan Mihale/ TASR

Cyklojazdou, ktorá sa uskutoční v nedeľu 29. augusta na trase Medzilaborce – Stropkov a späť, chce Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Horný Zemplín a Horný Šariš spolu so zapojenými partnermi odbornú, ale aj širokú verejnosť upozorniť na to, že región má potenciál stať sa cyklodestináciou.


Ako TASR informovala výkonná riaditeľka OOCR Horný Zemplín a Horný Šariš Michaela Zdražilová, do územia by to prilákalo ekonomicky silnejšie obyvateľstvo, čo by mohlo pomôcť okresom, ktoré sú zaradené medzi najmenej rozvinuté.


Eduard Chmelár: "Hanba vám, darebáci, nemáte úctu k ničomu! Bojíte sa hnevu ľudí?"
"Na pápeža ste ochotní pustiť desaťtisíce, a tu sa nenašlo miesto ani pre pozostalých padlých hrdinov? Puknuté srdce Múzea SNP, ktoré chcete rozparcelovať na franforce, je dnes symbolickejšie než kedykoľvek predtým. Za toto naši starí otcovia a... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


V okrese Medzilaborce podľa nej dlhodobo absentuje realizácia oficiálneho cyklistického podujatia. "Práve to nás viedlo k myšlienke uskutočniť cyklojazdu, ktorá môže prerásť do tradície, čo by nás, samozrejme, veľmi potešilo. Podľa našich informácií však okresom Medzilaborce prechádzajú len tri oficiálne cyklistické trasy – Po stopách príhod dobrého vojaka Švejka, Cyklochodník umenia a trasa Driečna – Pulawy. Podobne je na tom aj susedný okres, kde vlani pribudla nová zelená cyklotrasa spájajúca Stropkov so Svidníkom," priblížila Zdražilová.

Aj napriek snahe samospráv či iných záujmových organizácií je realizácia aktivít na podporu rozvoja cykloturistiky v regióne podľa Zdražilovej často beh na dlhé trate, ktorý ovplyvňujú najmä nevyriešené pozemkové otázky.

Toto asi nechce zažiť nikto z nás! Medvedica napadla mladého muža na prechádzke
Z prechádzky, na ktorú sa vybral mladý muž s príbuzným sa stal takmer scenár pre horor. Mladého muža v nedeľu, 22. augusta napadla medvedica a poranila stehno. K udalosti podľa portálu Pluska malo dôjsť v Ivinách, časti obce Dúbravy v okrese Detva.... Čítať ďalej
27 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová