Radošinské divadlo po tlaku nezaočkovaných zmenilo názor a ospravedlnilo sa
26 | 08 | 2021 I Peter Sulek
Radošinské divadlo zmenilo pôvodné segregačné stanovisko, podľa ktorého chceli umožniť vstup na predstavenia len zaočkovaným. Po vlne kritiky prehodnotili názor a opäť budú hrať pre všetkých. Dotknutým sa divadlo ospravedlnilo.

Radošinské naivné divadlo v utorok oznámilo, že na ich predstavenia budú môcť od septembra ísť len diváci, ktorí sa pred vstupom preukážu dokladom o kompletnom zaočkovaní, certifikátom v digitálnej alebo papierovej forme. O deň neskôr, po ostrej kritike najmä nezaočkovanej časti populácie, divadlo pôvodné stanovisko zo sociálnej siete stiahlo a prišlo s novým stanoviskom.
Pôvodné stanovisko ľudí pobúrilo

Pôvodné stanovisko RND znelo:

"Radošinské naivné divadlo umožní od septembra 2021 vstup na svoje predstavenia na domácej scéne v RND na Záhradníckej 95 v Bratislave len plne zaočkovaným divákom, ktorí sa pred vstupom preukážu dokladom o kompletnom zaočkovaní, certifikátom v digitálnej alebo papierovej forme.“

Po ozname prišla okamžitá vlna kritiky zo strany verejnosti a dlhoročných návštevníkov.

„Sklamali ste na celej čiare. Tešili sme sa k vám na ďalšie predstavenia, ale toto je podraz pre divákov. Podľahli ste tlaku vlády a teraz idete divákov deliť. Môžete, keď nebudete mať čo robiť alebo k vám prestanú chodiť ľudia. Tak začnite vyrábať nejaké znaky, ktoré budete pripínať na oblečenie zaočkovaní, nezaočkovaní. Nech vám tí zaočkovaní pomôžu prežiť. Je to hanba, lebo ľudia vás mali radi a sklamali ste. Neplačte, keď nebudete mať návštevnosť,“ napísala pani Mária.

„Chodil som na vás 12 rokov, každý rok. Asi som robil chybu. Segregácia sa naposledy robila cez druhú svetovú vojnu. Tak nech vám očkovaní pomôžu prežiť,“ napísal pán Ján.

Radošinci aj L+S od septembra len pre zaočkovaných. Verejnosť je pobúrená
Radošinské naivné divadlo prišlo s informáciou, že od septembra budú brány jeho kultúrneho stánku otvorené len pre plne zaočkovaných návštevníkov. Pripojili sa k radikálnemu kroku rovnako, ako aj Divadlo L+S, ktoré tiež pristúpilo na nebezpečnú hru... Čítať ďalej
25 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Prehodnotili názor a ospravedlnili sa

Upravené stanovisko RND v plnom znení:

"Nové stanovisko RND k vstupu divákov na predstavenia v Bratislave

Radošinské naivné divadlo na základe reakcií časti verejnosti, ktoré sme absolútne neočakávali, prehodnotilo svoje rozhodnutie tak, že pokiaľ bude Bratislava v zelenej zóne, umožní vstup na svoje predstavenia v RND na Záhradníckej 95 pre kategóriu ‘ZÁKLAD’ – t. j. pre všetky osoby bez ohľadu na ich prípadné očkovanie, negatívny výsledok testovania či prekonanie ochorenia. Radošinské naivné divadlo sa zároveň ospravedlňuje tým divákom, ktorým sme svojim predchádzajúcim rozhodnutím spôsobili akúkoľvek nevôľu. Počas celej svojej existencie si naše divadlo vždy vážilo, váži i bude vážiť každého svojho diváka."

Toto je nechutný jarmok s vakcínami, komentuje očkovanie popredný český imunológ
Infektológ, farmakológ a najmä uznávaný vakcinológ prof. RNDr. Jaroslav Turánek, CSc., DSc. prelomil mlčanie a poskytol rozhovor pre český internetový portál Svědomí národa. Čítať ďalej
20 | 08 | 2021 | Imrich Kovačič