Pellegrini reaguje na obvinenie policajného prezidenta! Spomína aj Lipšica.
26 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Šéf Hlasu-SD v statuse píše, že obvinenie policajného prezidenta iba dokazuje, že polícia nie je nezávislá. „Výsledkom pôsobenia Igora Matoviča, Daniela Lipšica, Romana Mikulca a Petra Kovaříka je organizovaná skupinka vyšetrovateľov a prokurátorov," napísal Pellegrini. 


Policajný prezident Peter Kovařík sa dostal do poriadnych problémov. Za zmarenú akciu, pri ktorej mali zadržať obvinených Mateja Zemana a Petra Petrova na neho podala bratislavská krajská prokuratúra trestné oznámenie. On tvrdí, že ničoho protizákonného sa nedopustil.

Krajská prokuratúra v Bratislave obvinila policajného prezidenta Petra Kovaříka zo zneužívania právomocí verejného činiteľa v súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Šéf Hlasu-SD Peter Pellegrini v statuse píše, že obvinenie policajného prezidenta iba dokazuje, že polícia nie je nezávislá.
Polícia nekoná žiadnu očistu ani spravodlivosť, jej jedinou úlohou sú útoky na politickú opozíciu

Obvinenie policajného prezidenta Petra Kovaříka počas výkonu jeho funkcie je podľa Pellegriniho dôkazom, že polícia na Slovensku nekoná nezávisle. „Nemá rozviazané ruky, práve naopak, je ovplyvňovaná priamymi zásahmi jej najvyšších predstaviteľov, ktoré sú politicky motivované,“ tvrdí šéf Hlasu-SD.

„Výsledkom pôsobenia Igora Matoviča, Daniela Lipšica, Romana Mikulca a Petra Kovaříka je organizovaná skupinka vyšetrovateľov a prokurátorov Špeciálnej prokuratúry, ktorá manipuluje vyšetrovanie politických káuz a koordinuje výpovede profesionálnych udavačov,“ konštatuje Pellegrini.



Zároveň táto skupinka podľa šéfa Hlasu-SD prenasleduje všetkých, ktorí na tieto zločiny poukazujú a aktívne marí vyšetrovanie týchto skutkov. „Nekoná žiadnu očistu ani spravodlivosť, jej jedinou úlohou sú útoky na politickú opozíciu,“ dodáva Pellegrini, podľa ktorého je jeho Hlas-SD presvedčený, že páni Matovič, Mikulec a Kovařík musia vo svojich funkciách okamžite skončiť. „Podozrenia voči nim sú natoľko závažné, že ich zotrvanie vo funkciách môže mať zásadný vplyv na ďalší osud celej vlády i vládnej koalície,“ píše na záver statusu Peter Pellegrini.

AKTUALITA: Prezidenta polície Kovaříka obvinili zo zločinu v kauze kajúcnici! Pôjde do basy?!
26 | 08 | 2021 | Peter Sulek