Mimoriadna správa: Útok na AMERICKÝCH vojakov na letisku v Kábule (VIDEO)
26 | 08 | 2021 I Ivan Mihale

Na kábulskom letisku došlo k samovražedným útokom na amerických vojakov. Zahynulo 12 amerických vojakov a 15 ďalších utrpelo zranenia. Útok zasiahol aj civilistov čakajúcich na evakuačné lety. Podľa CNN International zahynulo aj viac ako 60 Afgáncov a najmenej 140 bolo zranených.


Generál Kenneth "Frank" McKenzie, šéf centrálneho velenia USA, povedal, že hoci pokračujú vo vyšetrovaní páchateľov dnešného útoku na letisko v Kábule, zameriavajú sa aj na ďalšie možné útoky na letisko. "Práve teraz sa zameriavame na to, aby nedošlo k ďalšiemu útoku tohto druhu, pretože ako viete, zvyčajne je vzorom viac útokov a chceme byť pripravení a byť pripravení sa proti tomu brániť," dodal.

Americký prezident Joe Biden, v predchádzajúcich dňoch uviedol riziko teroristického útoku ako jeden z dôvodov, prečo dostať amerických vojakov z krajiny do 31. augusta. Prisľúbil tiež rýchlu a ráznu reakciu na akékoľvek narušenie operácie.

Nasledujúce zábery nie sú vhodné pre maloletých divákov a citlivé povahy:



Prvé zábery ukazujúce scénu na letisku v Kábule po samovražedných útokoch/ Zdroj: CNN International


Prvé zábery ukazujúce scénu na letisku v Kábule po samovražedných útokoch/ Zdroj: CNN via Jim Huylebroek/The New York Times


Prvé zábery ukazujúce scénu na letisku v Kábule po samovražedných útokoch/ Zdroj: CNN via Victor J. Blue/The New York Times