Chmelár: Hrdinovia sú vo väzení, vojnoví zločinci na slobode, lebo ste nečinní a uverili ste propagande
26 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Svet je skutočne hore nohami. Tí, ktorí odkryjú pravdy a zverstvá spáchané pod rúškom „slobody“ a „demokracie“, sú perzekvovaní a posielaní do väzenia. Tí, ktorí to všetko majú na svedomí, sú voľní ako vtáci. Ba nie raz sú považovaní za hrdinov.


Medzi tých, ktorí majú obrovské problémy za to, že zverejnili to, čo malo byť utajené, pretože to odporovalo morálke a demokracii, patrí aj Julian Assange. Založil Wikileaks, neziskovú mediálnu organizáciu. Na rovnomennej webovej stránke zverejňuje utajované dokumenty, uniknuté tajné správy a médiá z anonymných zdrojov. A práve Assangeovi venoval historik, publicista a mediálny a politický analytik Eduard Chmelár status, v ktorom reaguje na situáciu okolo neho.
Wikileaks vyhodili online všetky svoje súbory, ktoré pred vami chceli utajiť

"Wikileaks vyhodili všetky svoje súbory online (TU). Nájdete v nich všetko od e-mailov Hillary Clintonovej cez previnenia Johna McCaina až po Afganistan, Irak a Sýriu. Všetky zločiny, ktoré pred vami chceli utajiť. Namiesto vymývania mozgov médiami čítajte toto,“ odporúča Chmelár. Dodáva, že skutočný hrdina, ktorý toto všetko odhalil dávno pred súčasným fiaskom v Afganistane, nedostal vyznamenanie ani medailu, ale sedí vo väzení, psychicky mučený a chcú ho vydať na smrť.

Chmelár: Nepohodlné názory sú potláčané, nepohodlní ľudia sú umlčiavaní
"Je až neskutočné, ako sa kolektívne navzájom klameme. Takzvané západné elity nechcú nič priznať, akoby tušili, že toto nie je len koniec jednej špinavej vojny, že to môže otriasť celým imperiálnym systémom. A ich vlastným postavením. Preto je pre... Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


„Pošlite to všetkým politikom a novinárom, ktorí o tom mlčia. Pošlite to Progresívnemu Slovensku, ktoré organizuje demonštráciu za oslobodenie nejakého huliča trávy, ale nikdy, naozaj nikdy sa ani slovom nezastali Juliana Assangea, ktorý je vo väzení, lebo odhalil vojnové zločiny,“ vyzýva analytik.



Progresívci sa podľa Chmelára nikdy nezastali Craiga Murrayho, ktorý je vo väzení, lebo pomáhal Julianovi Assangeovi. Nikdy sa nezastali Stevena Donzingera, ktorý je vo väzení, lebo poukázal na zločiny ropnej spoločnosti Chevron v Ekvádore. Nikdy sa nezastali Daniela Halea, ktorý je vo väzení, lebo zverejnil zločiny spáchané dronmi za vlády Baracka Obamu. Nikdy sa nezastali ani Edwarda Snowdena, ktorý je prenasledovaný, lebo odhalil nelegálne odpočúvanie. „Hrdinovia sú vo väzení, vojnoví zločinci sú na slobode. A to len preto, lebo ste nečinní a uverili ste propagande. Propaganda zabíja,“ píše na samý záver statusu Eduard Chmelár.

Keď je hrdina za mrežami a lotri na slobode (Eduard Chmelár)
Komentár Eduarda Chmelára (Facebook/status) Čítať ďalej
19 | 08 | 2021 | Gabriel Matta