Slováci a seniori pozor! Nenechajte sa podviesť a okradnúť partičkou pochybných „profi stavebníkov“
24 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Po Slovensku sa pohybujú rozliční „majstri“. Ponúkajú svoje služby. Často sú to podvodníci, čo sa usilujú vylákať od ľudí peniaze. A najmä od starších.


Nie raz ide o partičku Rómov. Vedia byť nielen riadne otravní. Ak nechcete podľahnúť ich „neodolateľnej“ ponuke, sú aj agresívni.


„Majstri“ svojho remesla však častokrát nielenže oberú ľudí o peniaze za práce, ktoré už nikdy nevykonajú, ale ak sa dostanú aj do bytu, nie raz si z neho odnesú i ukradnutú hotovosť. Je preto na mieste mať sa pred nimi na pozore. Svoju skúsenosť s nimi napísal v statuse aj Ján Polakovič, ktorý takýchto „majstrov“ svojho remesla zbadal v bratislavskej časti Rača.
Tieto hnusné praktiky už treba konečne zastaviť

„Dnes opäť úradovali ‘profi stavebníci‘. Všimol som si, ako zavalitý spoluobčan vedie za rameno starého pána (cca 90 rokov) k bankomatu. Zastavil som auto a išiel k nim opýtať sa, či je všetko v poriadku. Ako si ma všimol, tak ho pustil a tváril sa, že on nič a starý pán sa rýchlym krokom išiel schovať do sporiteľne,“ začína Ján svoj príbeh, akých sú na Slovensku desiatky.

„Čakal som pred sporiteľnou, kým pri cukrárni už čakali traja zavalití spoluobčania. Keď pán vyšiel von opýtal som sa, či chcú od neho peniaze. Odpoveď bola áno a či mu viem pomôcť. Išlo o klasický model, kde spravili bordel na záhrade a chceli tisíce eur, plus mu ešte aj zobrali peniaze (celý príbeh by bol na dlho). Viem, že je to pre mnohých nepochopiteľné, ale, bohužiaľ, sa to deje a deje sa to stále,“ pokračuje v opise už klasického deja Polakovič.

Nitrianski daniari si prišli krytím miliónových podvodov na veľmi slušný „majland“
Elitní policajti z NAKA opäť stúpili na „kurie oko“ podvodníkom s vratkami z DPH. Oveľa zarážajúcejšie ale je, že na trestnej činnosti sa podieľali aj samotní daniari. A to až v takej miere, že im doma našli drahé kovy, diamanty či zlatú... Čítať ďalej
08 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik


Starého pána teda Ján posadil do auta a zamkol. Zatiaľ ho partička spoluobčanov presviedčala, že nech ho okamžite pustím k nim do auta, že je to ich strýko, dlží im peniaze, zavolajú na neho policajtov a podobné nezmysly. „Policajtov, samozrejme, nezavolali, tak som ich zavolal ja, čo keď zistili, tak na aute utiekli.

Ďakujem príslušníkom OZ PZ BA Rača, že sa rýchlo dostavili, vec začali okamžite aktívne riešiť a po páchateľoch pátrať,“ opísal šťastný koniec príbehu Ján, ktorý prosí každého, ak uvidí podozrivú partičku takýchto spoluobčanov v blízkosti našich seniorov, nech sa slušne opýta, či je všetko v poriadku.

„Ak nie, nech volajú políciu. Tieto hnusné praktiky, kde si ľudia bez chrbtovej kosti vyberajú tú najzraniteľnejšiu časť našej populácie, ktorá sa nevie účinne brániť, už treba konečne zastaviť,“ píše na samý záver Ján Polakovič.

Polícia obvinila sedem Slovákov v súvislosti s podvodmi v Česku: Prišli si na 350 tisíc eur
30 | 06 | 2021 | Tibor Sipos