Polícia obvinila sedem Slovákov v súvislosti s podvodmi v Česku: Prišli si na 350 tisíc eur
30 | 06 | 2021 I Tibor Sipos
Polícia obvinila sedem Slovákov. Od podnikateľov v Česku vylákali peniaze za reklamné služby, ktoré v skutočnosti neposkytli. Skupina z východného Slovenska sa obohatila o najmenej 350 tisíc eur. Informovala o tom policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Na prípade slovenskí kriminalisti spolupracovali s českými kolegami, informuje portál Eurozpravy.cz.

Obvinení vo veku 19 až 44 rokov sú stíhaní za zločin legalizácie príjmov z trestnej činnosti. V prípade dokázania viny pred súdom im hrozí väzenie až na 20 rokov. Štyroch z nich poslal súd do kolúznej väzby z obavy, že by mohli pokračovať v trestnej činnosti.

Bližšie informácie o nekalom konaní zločineckej skupiny v rokoch 2016 až 2020 polícia neuviedla. Informovala, že získané peniaze členovia skupiny presúvali na rôzne hráčske kontá a na bankový účet jedného občianskeho združenia, z ktorého potom peniaze vyberali a použili pre vlastnú potrebu. Spomenutým spôsobom chceli podľa polície maskovať skutočný pôvod peňazí.

Slovenská polícia zadržala podozrivých minulý týždeň. V súvislosti s vyšetrovaním prípadu vykonala aj domové prehliadky.

Záchranári vyslobodili jedenáste telo zo sutín zrútenej budovy, 150 ľudí je stále nezvestných (VIDEO)
Počet obetí po zrútení časti bytového komplexu na Floride vzrástol na 11 po tom, čo záchranári z trosiek vytiahli ďalšie telo. Nezvestných je naďalej 150 ľudí. Príčina zrútenia niekoľkých desiatok bytových jednotiek v mestečku Surfside blízko Miami... Čítať ďalej
29 | 06 | 2021 | Tibor Sipos