Platia za potvrdenie bez vakcinácie: Na Slovensku sa stáva novým trendom falošné očkovanie
24 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Podľa slovenských zdravotníkov začína stúpať dopyt po potvrdeniach o očkovaní bez vakcinácie. Polícia už niektoré prípady preveruje, informujú TV Noviny.

Niektorí Slováci žiadajú od zdravotníkov falošné potvrdenie o očkovaní, pritom ho mnohí aj získali. O svojom prípade otvorene ako jedna z prvých hovorila aj lekárka Jana Bendová z Veľkého Bielu.

"Dnes za mnou do ambulancie prišiel jeden z našich pacientov. Dopočul sa, že očkujeme, tak sa prišiel slušne opýtať, či mu nedáme potvrdenie, že je zaočkovaný, aj keď nie je. Upozornila som ho na to, že to je navádzanie na trestný čin falšovania zdravotnej dokumentácie. A on na to: ‘Aký trestný čin, veď ja to nikomu nepoviem’,” prezradila.



V očkovacom centre Malackách sa s požiadavkou o falošné potvrdenie o vakcinácii stretli taktiež. "Nie je to na bežnej báze, že sa to deje každý deň, ale tých prípadov už bolo asi desať," prezradila zdravotníčka zo spomínaného centra.

Podobné prípady potvrdili aj zdravotníci z najväčšieho veľkokapacitné očkovacieho centra v SR v Bratislave. Po internete kolujú informácie, že pacienti sú ochotní platiť za falošné potvrdenie v stovkách eur. "Mne bolo ponúknutých 600 eur za potvrdenie o vakcinácii, pracuje v MOM," komentovala zdravotníčka príspevok lekárky Bendovej.

Žiak z SaS zabudol, že je poslancom NR SR: Robil reklamu Horalkám, teraz bude čeliť pokute
24 | 08 | 2021 | Tibor Sipos