Rybníček prirovnáva covid k rakovine, straší neočkovaných a vyhráža sa
15 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Primátor Trenčína Richard Rybníček na tlačovej konferencii ministra školstva predstavil svoje najbližšie plány. V zaočkovanosti chce dobehnúť Bratislavu. A zdá sa, že na prostriedky akými to dosiahne, nehľadí. 


Portál Dnes 24 Trenčín priniesol informáciu o tlačovej konferencii ministra Gröhlinga,  "Za otvorené školy v Trenčianskom kraji", na ktorej sa okrem Richarda Rybníčka zúčastnili aj primátor Nového mesta nad Váhom Jozef Trstenský a župan Jaroslav Baška. Na tlačovke vyzývali všetci štyria ľudí, aby sa nechali zaočkovať.
Záujem o zdravie alebo preteky?

„Naše mesto a aj okres patria medzi tých lepších, pričom všetkých budeme vyzývať, aby sa dali zaočkovať. Chceme dobehnúť Bratislavu a byť medzi prvými, ktorí bude stále zelení,“ zanietene vysvetlil Rybníček a poukázal na fakt, že v Trenčíne je zaočkovaných už 66% pedagogických a  nepedagogických zamestnancov v základných školách. Dodal, že osobne bude vyzývať ľudí v meste, aby sa zaočkovali. Ministrovi vyjadril podporu a obdiv, že sa nebojí chodiť po Slovensku a robiť agitáciu vakcíne.

Vysokoškolské internáty zvažujú možnosti: Môže očkovaný odmietnuť bývať na izbe s neočkovaným?
Slovenské vysoké školy a univerzity sa už pripravujú na nový školský rok a otvorenie brán internátov. Niektoré z nich otvorene priznali, že sa pripravujú aj na požiadavku, že zaočkovaný študent nebudete chcieť bývať s nezaočkovaným. Nemusí. Budú na... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Diana Zaťková

Náznaky segregácie?

Primátor Trenčína sa plánuje stretnúť so zamestnancami škôl osobne. „Chcem sa pozrieť do očí každému jednému človeku, ktorý sa nechce dať zaočkovať. Chcem ho vidieť na vlastné oči. Chcem vidieť človeka, ktorý bude chodiť do práce medzi deti a nechce sa dať zaočkovať. Budem chcieť vedieť prečo,“ povedal takmer fanaticky Rybníček.

Jedným dychom nepriateľsky dodal: „A keď ma nepresvedčí, tak sa rovnako zodpovedne budeme chovať voči nim. To znamená, že keď jeho argumenty nebudú presvedčivé, tak ja nie som za to, aby sme ako zaočkovaní pristupovali rovnako k nezaočkovaným."

Lengvarský sa vyhráža zdravotníkom: Bez očkovania sa do práce nedostanete!
Iba pred niekoľkými dňami sa francúzski zdravotníci dozvedeli, že budú musieť byť povinne zaočkovaní a prakticky ihneď sa vzbúrili. Odhadzujú lekárske plášte a dávajú výpovede. Ako sa k rovnakému kroku, ktorý chystá minister Lengvarský, postavia... Čítať ďalej
14 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik

Laxný prístup sa nevypláca

Zdalo by sa, že predchádzajúcimi slovami povedal primátor všetko, čo chcel. No nie celkom. Vo výhražnom tóne pokračuje a stavia sa takmer do role všemohúceho: „A tú zodpovednosť ponesú, to vám garantujem. A hovorím to ako primátor mesta, bez ohľadu na to, čo si kto o tom myslí. Lebo keď si všetci podávame ruky, tak si želáme zdravie. A ja nedovolím, aby ktokoľvek svojou laxnosťou ohrozoval zdravie zodpovedných.“
Covid je nová rakovina

„Čo by sme dali za to, keby existovala vakcína na to, ktorá by dokázala znížiť úmrtnosť na rakovinu? Vakcína na koronavírus sa našla, môže ho dostať každý a môže naň zomrieť každý. Tak ako sa aj môže vyliečiť, ako aj na rakovinu. Je to zázrak, ale dá. Preto nerozumiem, že keď je vymyslený liek na koronavírus, prečo nie sme si ho schopní aplikovať a chrániť náš život a tiež ostatných,“ dodal, pravdepodobne neznalý smrtnosti "najmedializovanejšej" choroby všetkých čias.

Šokujúce slová premiéra Hegera. Povedal nám už o vakcinácii konečne pravdu? (VIDEO)
Zvykne sa hovoriť, že človek, keď sa „prekecne“ tak aj pravdu povie. A presne takéto niečo sa udialo premiérovi Eduardovi Hegerovi. Nie je zrejmé, či chcel povedať niečo iné, ale konečne povedal ako to asi v skutočnosti je. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik