Poslanec Hlasu Eštok: Lipšic má prúser
22 | 08 | 2021 I Tibor Sipos
Lipšič má prúser. Napísal to opozičný poslanec Matúš Šutaj Eštok v príspevku na svojom Facebook profile. Podľa neho politici ako Veronika Remišová či Juraj Šeliga nepoužívajú rovnaký meter na každého, ani na špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica.

Daniel Lipšic sa mal dopustiť disciplinárneho previnenia tým, že bez znalosti spisu verejne, špekulatívne a najmä zavádzajúcim spôsobom polemizoval o vznesení obvinenia vyšetrovateľom špecializovaného tímu Úradu inšpekčnej služby. Išlo totiž o trestnú vec, ktorá nepatrila do pôsobnosti Úradu špeciálnej prokuratúry.

"Neúspešný politik Lipšic sa pomocou svojho spolustraníka Matoviča stal špeciálnym prokurátorom. Podobne ako Berija likviduje jeho politickú opozíciu a keď na to nie sú dôkazy tak si ich vyrába s pomocou vymyslených príbehov, ktoré rozprávajú kúpení zločinci, rozumej kajúcnici," napísal Eštok v úvode príspevku.

Ten poukázal na na rozhodnutie generálneho prokurátora, ktorý upozornil Lipšica, že "nie je politik ani advokát, ale prokurátor".

"Samozrejme že, okamžite sa spustí búrka protestov zo strany bývalých predstaviteľov “slušného Slovenska” ako napríklad Šeligu a Remišovej. Pre nich veta padni komu padni platí len vtedy ked sa netýka ich kamarátov. Pritom Generálny prokurátor nikdy nekritizoval Lipšica za to, že vyjadril podporu podriadeným prokurátorom, ako podsúvajú verejnosti niektoré médiá a vyššie zmieneni politici - len kritizoval spôsob, akým Lipšic komentoval uznesenie o vznesení obvinenia v neskončenej veci inej prokuratúry, ku ktorej nebol oprávnený vyslovovať svoj názor," zdôraznil poslanec Hlasu.



Podľa Eštoka však situácia okolo Lipšica neskončila disciplinárnym preverením. "Pre Šeligu, Dostala či Remišovú veta padni komu padni platí len vtedy keď sa netýka ich kamarátov. Tak ja mám pre nich tiež jeden odkaz. Strčte si svoje premúdrelé žvásty za klobúk. Zákon platí pre všetkých rovnako. A keď si Lipšic nevšimol, že už nie je neúspešný politik, ale prokurátor tak ma prúser. A podľa informácií, ktoré už kolujú ho bude mať časom zrejme oveľa väčší," uzavrel.

Bukovský: Šanca vyhrať je dôležitejšia ako vlastná dôstojnosť?
Očkovacia lotéria je nezmyslom Igora Matoviča, ktorá bola od začiatku veľmi kritizovanou. Napriek tomu sa do nej prihlásili státisíce zaočkovaných ľudí s nádejou na vysoké výhry. Už v premiére však dopadla hotovou katastrofou. Dnes večer bude mať,... Čítať ďalej
22 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik