Neprekonateľná urážka? Bojovníci Talibanu sa smejú Američanom
22 | 08 | 2021 I Lukáš Leca

Elitná jednotka bojovníkov Talibanu s taktickým vybavením USA, ktoré zrejme zajali od ustupujúcich síl, pretvorila propagandistickú fotografiu. Mnohí Američania sú rozhorčení a považujú to za „neprekonateľnú urážku“, informuje portál RT.


Na fotografii, ktorá rozhorčila mnoho ľudí, sú členovia veliteľskej jednotky Talibanu Badri 313 oblečení v taktickom vybavení USA. Dokonca majú okuliare pre nočné videnie. Ide o pretvorenie ikonickej fotografie amerických vojakov vztyčujúcich americkú vlajku na vrchole Hory Suribachi počas bitky o Iwo Jimu v roku 1945.



"Žiadny nepriateľ toto Amerike nikdy neurobil. Až do Bidena. Zradil všetkých Američanov, živých i mŕtvych,“ uviedol bývalý predstaviteľ administratívy Donalda Trumpa Sebastian Gorka.

Veľká časť rozhorčeného obyvateľstva priamo kritizovala Joea Bidena za chaotické stiahnutie sa, ktoré ohrozilo životy Američanov a ich spojencov.

"Biden musí odstúpiť alebo musí byť odvolaný," reagoval televízny komentátor John Cardillo.

"Sme na smiech celému svetu," zhrnula konzervatívna publicistka a bývalá televízna moderátorka Meghan McCainová, dcéra zosnulého republikánskeho senátora Johna McCaina.

Biden konečne prehovoril o Afganistane: Ide o jednu z najťažších leteckých evakuácii v histórii
Americký prezident Joe Biden konečne prehovoril o evakuácii občanov z Kábulu. Taktiež emocionálne apeloval na Američanov, aby ho podporili pri ukončení vojny, informuje portál RT. Čítať ďalej
21 | 08 | 2021 | Lukáš Leca