Vakcino-totalita sa už nezastaví asi pred ničím. V BBSK idú operovať na stredných školách
20 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Vedenie banskobystrickej župy sa odhodlalo k niečomu, čo na Slovensku nemá obdobu. Ísť s vakcínou proti koronavírusu po stredných školách a zaočkovať každého. Učiteľa, zamestnanca školy, žiaka či jeho rodinného príslušníka, ktorý ešte nie je zaočkovaný. Toto je už koniec slobody.


Vedenie Banskobystrického kraja „novinku“ očkovacej politiky oznámilo prostredníctvom statusu na svojom facebookovom profile. Píše o dvoch nových očkovacích iniciatívach. Podľa nej s vakcínou príde do škôl aj najmenej zaočkovaných obcí. Župa sa teda rozhodla, že zvýši čísla zaočkovanosti cielene tam, kde sú najhoršie. Vraj tým zabráni dlhodobému zatvoreniu stredných škôl. Takže oni sa rozhodli...
Dlhodobé zatvorenie škôl sa vraj nesmie opakovať

Zaujímavá je však skutočnosť, že mimoriadne výjazdové očkovanie uskutoční Banskobystrický samosprávny kraj od 13. septembra postupne na každej zo 60 stredných škôl vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti. Dovtedy sa vírus môže veselo šíriť. Potom ho zastaviť bude veľmi ťažké. To budú chytať zajaca za chvost. Vakcínu priamo v škole budú môcť dostať jej zamestnanci, žiaci a ich rodinní príslušníci. Vyhradené hodiny chcú mať aj pre širokú verejnosť.

Očkovať deti plošne a v čo najväčšom počte od 12 rokov je krajne nezodpovedné a nevhodné, tvrdí doktor Slivka
Proti vakcinácii na COVID-19 u detí nad 12 rokov sa búria aj niektorí pediatri. Ani oni neschvaľujú očkovanie experimentálnymi vakcínami, ktorých účinky sa môžu prejaviť až o niekoľko rokov. Jedným z nich je i doktor Michal Slivka z malej obce... Čítať ďalej
30 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Rozhodli sme sa prísť s vakcínou priamo do stredných škôl. Teda na miesta, ktoré patrili k najviac postihnutým prvou, no najmä druhou vlnou pandémie koronavírusu. Brány škôl zostali zatvorené dlhé mesiace. Deti boli vytrhnuté z kolektívov a odkázané len na dištančné vyučovanie, bez možnosti praktického výcviku či sociálneho kontaktu. Toto sa nesmie opakovať,“ vraví podpredseda banskobystrickej župy Ondrej Lunter. Dodáva, že zvlášť nie v čase, keď máme účinný nástroj na potlačenie vírusu v podobe očkovania.

Očkovanie detí Slováci nepodporujú, vakcinofilmi sú najmä priaznivci koalície, ukázal prieskum
12 | 08 | 2021 | Peter Sulek


„Verím, že aj táto naša aktivita prispeje k zvýšeniu počtu zaočkovaných a k tomu, aby naše deti mohli normálne chodiť do školy,“ uviedol Lunter. Banskobystrická župa už v januári predstavila očkovaciu stratégiu. Počítala so zriaďovaním veľkokapacitných centier, ktoré sa neskôr stali hlavným pilierom očkovacej stratégie vlády. Župa sama zriadila osem vakcinačných centier, medzi prvými prišla s mobilným očkovaním, transparentným systémom náhradníkov i očkovaním bez predošlej registrácie. Teraz prichádzajú s (ne)dobrovoľným očkovaním na stredných školách.

Šokujúce VIDEO o vakcinácii. Nielen dospelých, ale aj detí, proti čomu sa postavilo 120 rakúskych lekárov!
Na Slovensku sa rozpútalo doslova vakcinačné šialenstvo. Komu nepichli vakcínu proti koronavírusu, ten je akoby nepriateľom všetkých „zodpovedných“. To, čo sa deje s vakcináciou u nás, si všimli už aj v susedných Čechách, na čo poukazuje aj Iza... Čítať ďalej
10 | 07 | 2021 | Jozef Uhlárik

Očkovanie na školách riaditelia privítali a budú vraj maximálne súčinní

Podľa štatistík z prvej polovice augusta je aspoň jednou dávkou vakcíny v súčasnosti zaočkovaných priemerne 62 percent zamestnancov škôl v Banskobystrickom kraji. V prípade detí vo veku od 12 do 17 rokov je priemerná zaočkovanosť na úrovni 13 percent. Zaočkovanosť celej populácie v kraji presahuje 35 percent.

„Len v našich stredných školách máme 3 200 zamestnancov a 17 525 žiakov. Ak k tomu prirátame rodinných príslušníkov, bavíme sa asi o 38 tisíc ľuďoch, ktorých by sme očkovaním v školách chceli osloviť. O tejto aktivite sme už informovali aj riaditeľov, ktorí ju privítali a budú maximálne súčinní. Podrobné informácie dostanú aj na spoločnom osobnom stretnutí, ktoré plánujeme v budúcom týždni,“ doplnila Judita Droppová z odboru školstva Úradu BBSK.



Krajský poslanec za obvod Krupina Maroš Skopal víta túto iniciatívu a verí, že možnosť zaočkovať sa priamo v škole využijú zamestnanci, žiaci aj ich rodinní príslušníci v čo najväčšej miere. Mobilné očkovacie jednotky BBSK sa ešte v auguste vyberú cielene aj do obcí, ktoré podľa nedávno zverejnených dát patria k tým s najnižšou zaočkovanosťou v rámci kraja.

„Na spoluprácu pri týchto výjazdoch plánujeme osloviť aj ministerstvo zdravotníctva, ktoré by mohlo prísť s informačným stánkom a odborníkom, ktorý bude ľuďom priamo na mieste vysvetľovať výhody a nevýhody očkovania,“ pridal Ondrej Lunter. Záujem o očkovanie neustále klesá aj v Banskobystrickom kraji, v prevádzke sú aktuálne štyri z pôvodným ôsmich krajských veľkokapacitných očkovacích centier.

Mesík sa obul do Gröhlinga a lekárky Prokopovej: Minister "plagiátor" a "odborníčka" Pfizeru
„Minister-plagiátor, „odborníčka“ a ďalšie mocenské štruktúry Pfizer-pozitiv vlády a ňou platených médií tlačia rodičov do očkovania detí experimentálnymi vakcínami. Tieto boli v USA a následne aj v Európe schválené len v „emergency“ režime, teda... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik