Pellegrini si počas vyviňovania utieral čelo vreckovkou, ktorú predtým nervózne žmolil
19 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK
Expremiér a predseda politickej strany Hlas SD Peter Pellegrini sa na včerajšej tlačovke vyjadril aj k obvineniu z úplatkárstva, ktoré bolo vznesené voči jeho osobe. Tlačovku zverejnil v plnom znení na svojom Facebooku

Predseda Hlasu ešte nedostal predvolanie od polície, aby vypovedal k obvineniam kajúcnikov. Zároveň rezolútne vyhlásil, že nebral od nikoho žiadne úplatky vo verejnej funkcii. Podľa neho sa ťažko reaguje na takéto obvinenia, keď sa neviete brániť.

Pellegrini na tlačovke vysvetľoval systém, ktorý tu mala zaviesť táto vláda, na hypotetickom príklade: „ Zoberte si, že by sme sa ja a Raši dohodli, že obviníme tu kolegyňu, redaktorku... a povieme, že od nás chcela úplatok, aby urobila lepšiu reportáž do večerných správ. Poviem to ja, že to odo mňa chcela a Rišo Raši ešte pripomenie, že on jej to zaniesol. Ako sa má ta žena teraz brániť? Aké má možnosti? Bude vám darmo hovoriť, že to nebola pravda, ale bude na titulkách, že redaktorka vzala úplatok od Pelleho a Rašiho, aby boli krajší v správach!"

Šéf hlasu si myslí, že ostáva mu len veriť, že polícia bude vyšetrovať nezaujato výpovede kajúcnikov. Podľa neho už viacerí novinári píšu, že oficiálne vyšetrovacie verzie nesedia, a preto existuje dôvodné podozrenie z marenia a manipulovania vyšetrovania. „Môžem sa len na to spoľahnúť, že pravda vyjde najavo," dodáva nezaradený poslanec.

Fico vracia smeč, médiám ktoré nenávidia Smer! Do Grécka išla hasičská technika, ktorú sme zabezpečili my
Expremiér Róbert Fico použil silné slová a ešte silnejšie argumenty na margo útokov médií na Kaliňákove nákupy techniky v čase, keď bol šéf rezortu vnútra. Povedal to na tlačovke, ktorá bola zverejnená na Facebooku Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK

Utieral si čelo lebo bolo teplo, alebo bol nervózny...

Počas jeho argumentovania o vine, či nevine, resp. o braní, či nebraní úplatku, si utieral čelo. Zároveň sa usmieval z toho, že čelo si neutiera z nervozity, ale kvôli tomu, že je tam teplo. „Čelo si predsa utieram celú tlačovku," pravdivo dodal.  Následne poukázal na to, že kajúcnici sa chcú dostať von z väzby, takže to môže byť ich silná motivácia. „A možno ich na to aj niekto naviedol," zaklincoval diplomaticky Pellegriny.
Ach, tí zločineckí kajúcnici...

Pellegrini odmietol polemiku o tom, prečo sa priznali niektorí funkcionári k braniu úplatkov. Podľa neho to môže byť spôsobené ťažkými podmienkami kolúznej väzby. „V takýchto ťažkých podmienkach  sú schopní povedať niečo, čo nemusí byť pravda," myslí si šéf Hlasu.

Ako príklad uviedol Csabu Dömötöra, ktorý sa priznal pred súdom ku krivej výpovedi. „Otázne je, kto a prečo ho na to naviedol," konštatuje Pellegrini. Ďalší príklad uviedol aj prípad Petrova, zvaného Tiger, ktorého odmieta inšpekcii vydať NAKA na realizáciu vyšetrovania a úkonov súvisiacich s vyšetrovaním manipulácií výpovedí, ktorú zistila SISka. Poukázal tiež na absurdnú situáciu okolo úteku a žiadosti o politický azyl v Chorvátsku kajúcnika Zemana.

Svedecké výpovede typu "ja som počul, že niekto dostal" nepovažuje za dôveryhodné. Navyše, keď sa vo výpovediach pomýlia rovnako dvaja ľudia a pritom jeden je v zahraničí a druhý vo väzbe, je to podľa neho až úsmevné. Taktiež je podľa neho tragikomické, keď títo dvaja ľudia zhodne vypovedajú o mieste a o čine, ktoré v danom čase ani neexistovalo. Spochybnil tak tvrdenia, že výpovede neboli skoordinované.

Nord stream 2 nám ohrozuje niekoľkomiliardový príjem. Fico vyzýva našu diplomaciu, aby nespala
Niekoľkonásobný expremiér Fico sa obul do slovenskej diplomacie. Vadí mu jej letargia k otázke možného zníženia objemu plynu distribuovaného cez naše územie kvôli Nord streamu2. Skritizoval ju na tlačovej besede, ktorú zverejnili na... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK