Fiasko očkovacej lotérie pokračuje: Forgáč zvažuje odchod z moderátorského kresla
19 | 08 | 2021 I Diana Zaťková

V nedeľu odštartovala očkovacia lotéria Byť zdravý je výhra, ktorá bola pre niekoho fiaskom ale pre "výhercov", ktorí nič nevyhrali aj psychickou traumou. Emócie, ktoré nový program podporovaný ministrom financií Igorom Matovičom vyvolal, stále ešte neutíchli. Podľa informácií Nového Času dokonca Forgáč uvažuje o opustení postu moderátora. 



Také fiasko nikto nečakal

Výhra v očkovacej lotérii unikla uplynulú nedeľu až štyrom súťažiacim. Pritom išlo očividne o problémy, ktoré pri spustení programu nikto neriešil. Jedna súťažiaca sledovala lotériu na internete s oneskoreným signálom a ďalší dvaja boli v práci, kde k televízii ani nemali prístup.

Rozpútala sa tak okolo programu doslova histéria. "Ak by sa mala na základe vedeckých poznatkov spraviť cynická lotéria, v ktorej by sa väčšina víťazov cítila porazená, nevyzerala by asi úplne inak, než tá očkovacia,“ domnieva sa Vedátor na sociálnej sieti.
Škandál je priveľký

Negatívne reakcie neušetrili ani moderátorov relácie. Podľa informácií Nového Času zvažuje odchod Marcel Forgáč. Denník sa odvoláva na zdroj blízky moderátorovi: „Škandály okolo šou sú priveľké. Je toho naňho už veľa, a preto sú úvahy skončiť v lotérii na mieste.”

Matovičova očkovacia lotéria zabáva celý internet. Zrejme až na pani Zuzanu z Prešova (FOTO)
Slováci majú o zábavu postarané, aj keď mnohých skôr praktiky donútiť občanov k očkovaniu hnevajú. Internetom sa šíria meme obrázky súvisiace s očkovaciou lotériou, ktorú inicioval expremiér a minister financií Igor Matovič. Slováci to nedarovali... Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Forgáč tieto informácie nepriamo potvrdil. „Popoludní máme veľké stretnutie k tomu, ako ďalej. Udiali sa veci, ktoré sme my ako moderátori ani nespôsobili, ani nemali ako ovplyvniť. Dnes je veľké stretnutie celého tímu, kde si povieme, ako ďalej,“ priznal Forgáč.
Veľké peniaze

Zdá sa tak, že ani rozprávková odmena, ktorú majú moderátori zinkasovať, známemu moderátorovi a zabávačovi za ten tlak nestojí a z lotérie vykľučkuje. Podľa informácií Nového Času moderátori za 12 veľkých večerných programov a týždenné žrebovania od pondelka do piatka majú každý prísť na 20- až 30-tisíc eur.


Ministerstvo financií má v najbližších dňoch rozhodnúť, ako zmení štatút súťaže a bude riešiť aj otázku, či bude možné Zuzane vyplatiť výhru, keď nesplnila podmienky súťaže, avšak nie vlastnou vinou.

Ľudí rozhnevala tupá Matovičova lotéria. Zase si naložil do gatí a utekal za Zuzanou do Prešova
Prvé kolo očkovacej lotérie úspech podľa ohlasov na sociálnej sieti nezaznamenalo. Z časti za to môžu pravidlá a z časti komentár ministra financií Igora Matoviča na sociálnej sieti. Zdá sa, že pravidlá sa menia. Matovič navštívil Zuzanu, ktorá... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová