Bittó Cigániková a Žiak propagáciou výrobkov porušili Ústavný zákon, hnevá sa Matovičova sestra Belicová
19 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Zuzana Belicová, sestra Igora Matoviča, sa opäť pustila skritizovať koalíciu. Presnejšie, tentoraz iba dvoch jej členov – poslancov Janku Bittó Cigánikovú a Miroslava Žiaka z SaS. Obaja sa totiž rozhodli spropagovať istý výrobok spoločnosti Sedita, ktorej cukrovinky sa niektoré obchody rozhodli stiahnuť z regálov, ba odmietajú si ich kupovať už aj bežní ľudia.


Problémom niektorých predajcov aj kupujúcich je, že spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec chce zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred nezaočkovanými. Na jeho stranu sa akousi skrytou reklamou postavili obaja poslanci. Aj oni sú totiž horlivými zástancami očkovania experimentálnymi vakcínami. To, čo spravili Bittó Cigániková a Žiak sa ale vôbec nepáči Zuzane Belicovej, ktorá im to v statuse aj náležite vysvetlila.
Robia Bottó Cigániková a Žiak reklamu iba vyvolenej firme?

„Podľa Ústavného zákona poslanec Národnej rady nesmie používať svoju osobu, svoje meno a priezvisko, svoju podobizeň, obrazovú snímku, záznam svojho hlasu alebo svoj podpis na reklamu,“ konštatuje hneď v úvode statusu Belicová. Tá by sa ako občan a volič poslankyne Cigánikovej a poslanca Žiaka zo strany SAS chcela opýtať, či budú robiť na sociálnych sieťach verejne reklamu aj na jej výrobky - na zákusky, torty a ťahané štrúdle tak, ako dnes robia reklamu Horalke - výrobku firmy Sedita.



„Alebo ju robiť mne nebudú? Budú ju robiť iba vyvolenej firme? Potom sa právom cítim diskriminovaná, a spolu so mnou tisícky drobných živnostníkov, podnikateľov a firiem, ktorí nemajú to „šťastie“, aby im známa - verejne činná osoba robila reklamu na ich služby a produkty,“ dodáva na záver statusu Zuzana Belicová.



Online potraviny spolumajiteľovi Sedity: Znevýhodňuješ neočkovaných? Sťahujeme tvoje výrobky!
Chcel byť za frajera, zostali mu len somárske uši, hanba a strata zisku zo stiahnutých výrobkov. Tak dopadol spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec, ktorý chcel zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik