Fico vracia smeč, médiám ktoré nenávidia Smer! Do Grécka išla hasičská technika, ktorú sme zabezpečili my
18 | 08 | 2021 I Ondrej ŠTEFIK

Expremiér Róbert Fico použil silné slová a ešte silnejšie argumenty na margo útokov médií na Kaliňákove nákupy techniky v čase, keď bol šéf rezortu vnútra. Povedal to na tlačovke, ktorá bola zverejnená na Facebooku


Podľa šéfa Smeru príbehy o tom, že sa mala vytvárať nejaká vata 17 percent, a teda  v prípade nákupov techniky, malo ísť o 17 000 000€, sú : "...nezmysly od A po Zet." Podľa neho sa tieto príbehy "Z Dobšinského rozprávok" objavili preto, lebo  majú prekryť prešľapy vlády a jej servilné policajné zložky.

Pravdepodobne vláda cez represívne orgány manipulovala policajné vyšetrovania. Ďalej menoval niektoré ďalšie ilegálne záležitosti vlády, ako napríklad prerušenie zásahu, prepustenie Santusovej a pod. Poslanec si servítku na ústa nedával a nazval túto vládu ako bandu zločincov. 

Fico: Elektrina môže ísť hore o 15 až 20 percent! Keď zdražie energia, zdražie všetko
Predseda Smeru Róbert Fico avizoval nevídané zdražovanie elektriny. Slovenské domácnosti čaká extrémne uťahovanie opaskov. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Ondrej Štefik

Namiesto vďaky hania

„Nikto neurobil pre hasičov to, čo urobili naše vlády! Nikto! Pýtam sa toho fešáka, ktorý je podozrivý z korupcie, Mikulca. Čo urobil pre tých hasičov?" graduje svoju reč Fico. Zároveň odsudzuje Mikulca, že bez hanby sa fotí pred hasičskou technikou, ktorú nakupoval Kaliňák. Tiež vyzdvihol skutočnosť, že zahraničie hodnotilo veľmi pozitívne technickú vybavenosť a pripravenosť nášho hasičského zboru. 

Zároveň šéf Smeru prízvukuje, že predmetná technika bola nakúpená z európskych fondov, teda nákup bol pod drobnohľadom audítorov EU. „...najskôr bola naplatená zo štátneho rozpočtu, ale ten projekt bol tak dobrý, že bol opakovane preskúmaný orgánmi EU a EU povedala: "V poriadku preplatíme vám to z fondov EU." a preplatili takmer 100 miliónov eur, " poskytuje ťažiskové informácie šéf poslaneckého klubu Smeru.  

Podľa Fica úspora, ktorá bola pri nákupe nižšími cenami, bola 20 miliónov eur a ďalej dodáva, že by: "...mohol pokračovať ďalej a ďalej a ďalej," myslí argumentáciu v prospech nákupov techniky. Predseda strany Smer taktiež poukázal na to, ako rýchlo a profesionálne mohlo Slovensko pomôcť Grécku v zvládaní požiarov vďaka technike, ktorá sa nakúpila za ich vlády z európskych peňazí.

Smer SD podáva diskriminačný zákon na ústavný súd. Čaputová sa stará o šatník a ľudské práva Bielorusov
Predseda Robert Fico v úvode tlačovej besedy strany uviedol , že idú na ústavný súd s apartheid zákonom, lebo si myslia, že je neústavný. Čítať ďalej
18 | 08 | 2021 | Ondrej ŠTEFIK