Vôbec nechránia systém a nechránia ľudí. Chránia už len samých seba, hovorí Mečiar o súčasnej vláde
16 | 08 | 2021 I Imrich Kovačič

Na internete koluje audiozáznam rozhovoru s Vladimírom Mečiarom. Bývalý premiér sa vyjadruje k aktuálnemu stavu v spoločnosti. Na mušku si zobral najmä rozklad právneho štátu a pošliapavanie základných ľudských práv. "Je to hlboká politická kríza právneho štátu a demokracie. Štát sa mení z demokratického na totalitný." varuje Mečiar. 



Ústava garantovala, že nositeľom moci sú občania

Ústava Slovenskej republiky z roku 1992 podľa Mečiara garantovala ľuďom, že sú hlavnými nositeľmi moci v štáte. Ústava bola celosvetovo, celoeurópsky a celoslovensky platnou normou. Na základe toho nás mohli uznať za samostatný štát aj ostatné členské štáty OSN.

Ak Slovensko podľa Mečiara uznáva, že celosvetové a celoeurópske normy môžu byť nadradené právu Slovenskému, tak táto norma je podľa neho prioritne nadradená právnemu systému vôbec. Na podporu a silu postavenia občana samotná Mečiar parafrázuje Ústavu SR. "Občan môže všetko, čo mu zákon nezakazuje, a štátne inštitúcie len to, čo im zákon dovoľuje", uviedol.

Kuracina: štát núti rôzne subjekty páchať trestnú činnosť. K..va to vám fakt nevadí, ľudia??
Známy zbrojár upozorňuje na nové nariadenie. MZSR vyhlásilo, že kto bude podvádzať s falošnými Covid pasmi alebo potvrdeniami o testoch, okrem iného sa dopúšťa porušenia zákona podľa § 352a zákona 300/2005 Z.z. Kuracina upozorňuje, že v inom zákone... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Petra Demková

Vôľa občana už nič neznamená

Teraz sme sa podľa Mečiara ocitli v situácii, keď sa tento vzťah úplne otočil. "Vôľa občana, jeho hlas a jeho názor nič neznamená." Varuje Mečiar a práve toto považuje za základnú príčinu, ktorá mení štát demokratický na štát totalitný.

Tieto procesy, ktorých sme aktuálne na Slovensku svedkami, menia pred našimi očami Slovensko zo štátu založeného na ústavnoprávnom princípe, na štát založený na nezákonnom stave. Varuje, že to robia priamo základné štátne inštitúcie, ktoré by mali zákon a ústavu chrániť a dodržiavať. Tie sa už podľa neho netešia podpore občanov, Naopak, zastrašovaním si vynucujú poslušnosť občianstva. Alebo ho cielene udržiavajú v stave nevedomosti a zakrývajú podstatu problému.
Veď majú pendreky...

"Im už nevadí, že ich 83 percent ľudí nechce. Veď majú pendreky. A kým ich v bezpečnostných zložkách bude istá časť príslušníkov stále poslúchať, tak si bude vláda pripadať mocná." varuje Mečiar. Dodáva, že "dnes stojíme pred otázkou obhajoby politického režimu a slobody ľudí".

Európa: Hromadné protesty proti Covid pasom. Sloboda voľby a spravodlivosť kamsi zmizli (Soeren Kernová)
V mestách po celej Európe prebiehajú protesty v reakcii na snahy vlád zaviesť takzvané Covid pasy, dokumenty, ktoré dokazujú imunizáciu proti Covid-19. Pasy, ktoré účinne odmeňujú očkovaných a trestajú neočkovaných, vyvolali búrlivú diskusiu o... Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Diana Zaťková


"Demokracia je vecou účasti ľudu na vláde v spoločnom štáte. Ak niekto túto možnosť občanom zredukuje, tak koná protiústavne, koná proti zmyslu a štruktúre ústavnosti vôbec. A takto dnes konajú priamo oficiálne miesta," upozorňuje Vladimír Mečiar. A pomenúva aj konkrétnych vinníkov.
Vinníkmi sú aj Čaputová a ústavní sudcovia

"Za toto nesie primárne zodpovednosť a vinu prezidentka Čaputová a Ústavný súd Slovenskej republiky, spolu s tými, ktorí hlasovali za tie zmeny, ktoré sa teraz konajú." Tvrdí bývalý premiér.

Mečiar pripomína, že predseda Ústavného súdu SR priamo hovorí, že referendum môže meniť ústavu. Občania však podľa výrokov toho istého človeka nemôžu rozhodnúť o skrátení obdobia výkonu poslaneckého mandátu, lebo to v ústave napísané nie je.

Mečiar sa na záver rozhovoru pýta: „Aká je ochrana občana? Opovrhli 600 tisíc podpismi občanov, ktorí sa chcú brániť. Kam toto povedie?"



Ľudia, pozbierajte v sebe všetky sily k odporu! Bojujte o svoje živobytie, deti a rodiny! Vyzýva Heredoš
Od dnešného dňa platí na Slovensku nový Covid automat. Je založený na piatich farbách a údajne na dobrovoľnom rozhodnutí majiteľov prevádzok, akú klientelu k sebe pustia. Doslova smrteľná rana to však môže byť pre majiteľov gastro prevádzok a... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik