Prokopová si s očkovaním detí nedá pokoj. A naznačuje, že rúška budú nosiť deti už navždy!
16 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová

Kým pred rokom deti Covid-19 znášali väčšinou bezpríznakovo a bez problémov, najnovšie je ochorenie údajne jedným z desiatich, na ktoré vo svete najviac umierajú. Členka konzília odborníkov Elena Prokopová vyzýva rodičov, aby neváhali a dali dieťa zaočkovať.


Denník N prichádza s ďalším článkom šíriaci prehnaný strach z ochorenia Covid-19. Tentoraz sa zameral na deti. Podľa informácií amerického Centra na kontrolu a prevenciu chorôb (CDC), ktoré prichádzajú každý deň s čoraz viac hororovým scenárom, „môže delta variant nezaočkovaným spôsobovať vážnejší priebeh ochorenia ako predošlé kmene“. Nie je isté, či sa tieto údaje týkajú aj detí, avšak vylúčené to nie je. Údaje chýbajú a priebežne sa doplňujú, ale očkovať treba podľa niektorých odborníkov určite!
Máme vakcínu, očkujme deti

Na Slovensku máme našťastie konzílium odborníkov, ktorí častokrát vedia viac ako najvýznamnejšie vedecké autority sveta. MUDr. Elena Prokopová je jeho členkou a opäť poskytla pár dramatických a očkovanie obhajujúcich informácií. „Starí ľudia umierajú, ale deti bežne nie. Ak deti umierajú, je to pre úrazy, napríklad pri autonehode alebo na onkologické ochorenia či chronické a ťažké autoimunitné ochorenia. V prípade týchto ochorení je medicína bezmocná a nemá prostriedky. Ale na covid máme prostriedok – vakcínu – a deti by umierať nemuseli“, glorifikuje pokusné očkovanie Prokopová v Denníku N.

Očkovanie detí Slováci nepodporujú, vakcinofilmi sú najmä priaznivci koalície, ukázal prieskum
12 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Nebezpečné deti

Aj keď deti patria medzi menej ohrozenú skupinu, so začiatkom školského roka prichádza obava, že nový infekčnejší variant delta zvýši počet pozitívnych prípadov. Podľa pediatričky bolo uzavretie škôl nevyhnutné, pretože neboli dostupné vakcíny a deti mohli bezpríznakovo šíriť koronavírus na rodičov alebo starých rodičov, ktorí predstavujú ohrozenú skupinu. „Na dedinách žije časť detí v domoch so starými rodičmi a nemôžeme sa porovnávať s krajinami, kde deti vidia starých rodičov raz za päť rokov,“ upozorňuje Prokopová neupresňujúc o aké záhadné krajiny ide.

Nedoporučíme očkovanie detí len preto, že to chcú politici, povedala očkovacia komisia v Nemecku
05 | 08 | 2021 | Peter Sulek

Nedotknuteľné rúška

Situácia sa však zmenila, máme "všemocnú a bezpečnú" vakcínu, za ktorú nikto neberie zodpovednosť, školy sa otvoriť môžu. Avšak je potrebné rátať s tým, že delta variant bude zúriť na všetkých frontoch. Naďalej bude nevyhnutné dodržiavať takmer posvätný kód R-O-R. Podľa obozretnej pediatričky by mali ostať rúška na školách čo najdlhšie, snáď navždy! „Nemôžeme nechať deti bez rúšok,“ tvrdí odborníčka. Rúška pani doktorka pripodobňuje k prilbe: „Prirovnala by som to k prilbe pri bicyklovaní alebo lyžovaní. Ja patrím do generácie, ktorá sa lyžovala a bicyklovala bez prilby. Keď prišli prilby, mali sme problém. Ale našim deťom, ktoré s nimi rástli, ani nenapadne, že by sa šli lyžovať bez prilby.“

Majú si snáď detí zvyknúť, že rúško si nedajú dole z tváre už nikdy? Ako ďalšiu možnosť ochrany ospevuje očkovanie detí od 12 rokov. „Prosím, veľmi starostlivo zvážte očkovanie svojho dieťaťa“, prihovára sa za vakcínu Prokopová, „lebo sa tým eliminuje riziko prenosu, možnej hospitalizácie a v úplne krajnom prípade smrti.“

Aká krajina, taká vláda. Aká vláda, takí odborníci. Kým napríklad v Nemecku plošné očkovanie detí odborníci neodporúčajú, na Slovensku je nám táto možnosť predostieraná ako výlučne bezpečná a jediná správna.

Šokujúce slová premiéra Hegera. Povedal nám už o vakcinácii konečne pravdu? (VIDEO)
Zvykne sa hovoriť, že človek, keď sa „prekecne“ tak aj pravdu povie. A presne takéto niečo sa udialo premiérovi Eduardovi Hegerovi. Nie je zrejmé, či chcel povedať niečo iné, ale konečne povedal ako to asi v skutočnosti je. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik