Matovič to za lotériu poriadne schytal: „Vy ste chorý človek. Toto mohol vymyslieť len zákerný sadista!“
16 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Igorovi Matovičovi sa opäť podarilo poriadne nasrdiť Slovákov. Včera sa totiž spustila jeho toľko vychvaľovaná očkovacia lotéria. Kým on sa na sociálnej sieti teší z toho, akú super genialitu zase vymyslel, Slováci mu za to v diskusii veruže poriadne nakladajú.


To, čo vymysleli Igor Matovič a jeho „poradcovia“, sa inak ako paškvilom nazvať nedá. On sám sa síce z toho, ako dopadla prvá časť jeho očkovacej lotérie v statuse vytešuje, no Slováci doslova zúria. A to nielen preto, že súťažiaca Zuzana mala podľa nich vyhrať 400 tisíc, ale aj za spôsob a organizáciu celej hry.
Pán Matovič, môžete sa hanbiť v celej vašej „kráse“

„Uff… Dráma hneď na prvýkrát 300 tisíc v lufte… ‘Nepozerám telku’ 400 tisíc v lufte… ‘Mám pomalý internet.’ Nuž, tým pádom prvý šťastlivec budúcu nedeľu hrá rovno o 500 tisíc evri,“ napísal v statuse big boss celej hry Igor Matovič. Tým doslova otvoril Pandorinu skrinku, z ktorej sa v diskusii pod statusom len tak chrlí vlna kritiky. A jej cieľ? Nuž kto iný, predsa – Igor Matovič!

„Pán Matovič, môžete sa hanbiť v celej vašej ‘kráse’ za túto šaškáreň, ktorá nemá nikde vo svete obdoby, v systéme chýba 14 000 zdravotných sestier a 3 000 lekárov, lebo ich nechcete ohodnotiť.

Vyhovárate sa, že nie sú financie, zjavne však sú. Ľudia zbierajú vrchnáčiky na liečbu chorých detí, celá vaša očkovacia lotéria je výsmech týmto skupinám našej populácie, choďte už niekde s vašim cirkusom preč a dajte láskavo ľuďom pokoj,“ odkazuje výmyselníkovi atómových bômb a skvelému financmajstrovi Erik Kolář. „Vy ste chorý človek. Toto mohol vymyslieť len zákerný sadista. Koľkým ešte takto chcete zničiť psychické zdravie?“ pýta sa Peter Farárik.

Spustila sa očkovacia lotéria! Lukáš a Zuzany prišli kvôli šialeným pravidlám o závratné sumy
Tak, a už sa to rozbehlo. Verejnoprávna RTVS včera večer odvysielala prvé žrebovanie očkovacej lotérie. Čo na tom, že sa vyhadzujú peniaze aj tých, ktorí sa odmietajú dať zaočkovať, čo na tom, že podmienky sú pre niekoho absolútne neprijateľné, čo... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


„Skvelá táto lotéria napríklad pre sestričku na ARO, ktorá v čase losovania zachraňuje ľudské životy. Má dve možnosti. Vykašľať sa na lotériu alebo na pacienta. Toto mohol vymyslieť len génius,“ krúti hlavou nad Matovičovou lotériou Vanda Chovanová. „Chce sa mi zvracet, velebnosti. Akým právom rozhadzuje štátne peniaze. Kto toto vôbec povolil?“ pridáva sa Peter Cemper.

„Takúto primitívnu reakciu ani nemôžete myslieť vážne. Viete, že ste ešte stále vo vláde? Ale divím sa aj sám sebe, že som si na to ešte nezvykol. Vyžrebovaní ľudia si dnes prešli riadnou traumou, možno nie vlastnou chybou. A si predstavte, že to, o čo naozaj malo ísť, dať sa zaočkovať, spravili tak, ako mali (notári potvrdili). Tak neviem, či im patrí takýto pľuvanec do tváre od niekoho, kto túto lotériu vymyslel,“ píše nášmu slávnemu financmajstrovi Matej Jelínek.

Očkovacia lotéria sa v Česku skončila v tichosti. Vládu vyšla na státisíce
Lotéria o mobilné telefóny iPhone či značkové tenisky, ktorá mala Čechov nalákať na očkovanie proti covidu, sa v tichosti skončila. Redakcii iDNES.cz koniec odmien k 31. júlu potvrdil hovorca ministerstva zdravotníctva Daniel Köppl. Čítať ďalej
06 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Súťaž s nevykonateľnými pravidlami je podvod!

„Pán Matovič, pri všetkej úcte, toto bolo trápne. Mali ste dať 100 eur každému, kto sa dal zaočkovať ako odmenu za zodpovednosť, a nie robiť takúto show. Ľudia sú akurát pekne nahnevaní, kto sa zaočkovať chcel, sa dal a kto je presvedčený o opaku, nedá sa ani za milión. Peniaze sa mali využiť rozumnejšie,“ skonštatovala Michaela Kobzová.

"Ešte jeden spomalený a bude to rovných 600 tisíc! Wau, wau, wau. Presne toľko, koľko tvoja mamka nabehala na Fabii HTP za rok,“ napísal František Kubíček. „Evidentne bolo vidieť, že tí ľudia vôbec nevedeli čo majú robiť a kde majú hľadať heslo. Nechápem to. A bubon sa rozfúkaval len na vrchu. Spodné žreby sa nepohli,“ uviedla v diskusii Anita Kružlíková.



Veľkú vlnu solidarity vyvolala výherkyňa Zuzana. Naopak, aj kvôli nej si oprávnene musel prečítať svoje Igor Matovič. „S dobrým advokátom by to pani Zuzana mohla dať. Súťaž s nevykonateľnými pravidlami je totiž podvod!“ skonštatoval Štefan Hric. „Kto toto vymyslel? Čo to vy ste za amatéri? Veď je rok 2021, všetko funguje cez net. Aj bežné live vysielanie má sklz niekoľko sekundový, aj keď pozeráte cez anténu. Nestačí, že bola vylosovaná z vyše 600 tis ľudí a dvihla telefón, veď to pozerala. Čo to je za hanba? Chudák dievča, je mi jej ľúto, zaslúžila si tú výhru.

Výborne vymyslené pán minister, opäť sa ukázalo, akí ste amatéri. Paráda, snáď to Zuzana rozdýcha. Buď ste to urobili naschvál, aby bola sledovanosť atď., alebo ste fakt takí sprostí,“ krúti hlavou nad celou situáciou Viktor Špak.

„Hanbite sa! Posmievať sa pani, ktorá nevyhrala kvôli technickým nedostatkom mimo jej vplyvu, je znakom mimoriadneho primitivizmu - typické pre vás,“ odkazuje Igorovi Matovičovi tiež poriadne nasrdený Adam Červenka.

Ivan Bošňák: Igorova tragédia! Výhry nie sú ani doma a ani tam, kde mali byť
"Počas pandémie sme všetko spravili zle. Neskoro, opačne, celo a plošne. A jediní na svete. Nikto od nás nič neodkukal. Nič po nás neopakoval. Nikoho sme neinšpirovali. Amatérske nápady a dielka samozvaného vodcu. Opakovane a rovnaký fail. Teraz... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová